• 瀏覽: 5,506
  • 回覆: 25
  • 追帖: 2
本身張副卡CSL4G $275無限!如果出iPhone 12 256gb紫色$7399預繳,會賣返出去!扣晒回贈後$183 110gb/月,要簽36個月!但朋友用CSL 5G($275/月)久唔久見佢load空氣! 自己用中移動$198/30gb覺得好順無load空氣!想請教各師兄🙏

熱賣及精選
引用:
原帖由 天將繼續修行 於 2021-5-3 03:22 AM 發表

本身張副卡CSL4G $275無限!如果出iPhone 12 256gb紫色$7399預繳,會賣返出去!扣晒回贈後$183 110gb/月,要簽36個月!但朋友用CSL 5G($275/月)久唔久見佢load空氣! 自己用中移動$198/30gb覺得好順無load空氣!想請教各師兄🙏
CSL 可以拎5G卡試用, 你可以自己試下先決定
自己用緊CSL 5G幾快幾順無load 空氣, 反而見同事用緊中x動就昤不時見佢load 空氣

引用:
原帖由 tan_1010 於 2021-5-3 08:06 PM 發表

自己用緊CSL 5G幾快幾順無load 空氣, 反而見同事用緊中x動就昤不時見佢load 空氣
我朋友csl 5G收4格但send唔到whasapp出去!我叫佢飛行模式再開返就可以了!

引用:
原帖由 天將繼續修行 於 2021-5-4 12:36 AM 發表

我朋友csl 5G收4格但send唔到whasapp出去!我叫佢飛行模式再開返就可以了!
CSL 經常性會有同類網絡不穩

引用:
原帖由 純情小貓奴 於 2021-5-4 01:41 AM 發表

如果用1010唔知有無類似情況呢?不過5G都好貴🤦

引用:
原帖由 純情小貓奴 於 2021-5-4 01:41 AM 發表

可能你機問題啦, 我用三星配CSL又無咩野, 收得幾好

引用:
原帖由 tan_1010 於 2021-5-3 08:06 PM 發表

我用中移ok喎

引用:
原帖由 獅子o 於 2021-5-4 08:04 AM 發表

可能你機問題啦, 我用三星配CSL又無咩野, 收得幾好
我朋友就是用Note 20 U先係咁

引用:
原帖由 天將繼續修行 於 2021-5-3 03:22 AM 發表

我就同時使用csl.和CMHK的5G。公道講句,兩個台都有load空氣情況,無話特別csl.多定係CMHK多。
不過CMHK在室外的網速整體上較csl.為穩定(以NR的網絡計),但室內接收較弱,極容易變4G/3G。
至於csl.就好多都顯示5G,但實際上是否全NR就不得而知。

公道啲, 如果用5G, 一定要試吓平常和家居5G接收情況.

我住大埔半山, 5G 同4G, 乜台接收都差。  反而旺區1010 5g 接收唔錯, 不過比1010 4g 快得唔多!

引用:
原帖由 天將繼續修行 於 2021-5-4 02:04 AM 發表

如果用1010唔知有無類似情況呢?不過5G都好貴🤦
咪又係csl 網絡 無分別 電訊數碼都一樣

引用:
原帖由 Cool.com 於 2021-5-4 09:29 AM 發表

我就同時使用csl.和CMHK的5G。公道講句,兩個台都有load空氣情況,無話特別csl.多定係CMHK多。
不過CMHK在室外的網速整體上較csl.為穩定(以NR的網絡計),但室內接收較弱,極容易變4G/3G。
至於csl.就好多都顯示5G,但實際上是否全NR就不得而知。
Cmhk室內係差啲!謝謝師兄意見🙏

引用:
原帖由 Cool.com 於 2021-5-4 09:29 AM 發表

其實個個台4G/5G都有死位, 所以好多人轉台都會試用先, 最緊要係自己出入既地方用得OK 就無問題

引用:
原帖由 victor01 於 2021-5-4 11:31 AM 發表

公道啲, 如果用5G, 一定要試吓平常和家居5G接收情況.

我住大埔半山, 5G 同4G, 乜台接收都差。  反而旺區1010 5g 接收唔錯, 不過比1010 4g 快得唔多!
如果價錢較平咁揀csl試吓先

引用:
原帖由 果個粗野的水管 於 2021-5-4 02:07 PM 發表

咪又係csl 網絡 無分別 電訊數碼都一樣
主台同租台當然有分別, 特別係人多既地方分別就更加明顯

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]