• 瀏覽: 21,732
  • 回覆: 123
  • 追帖: 2
今早已見APP內設定有攜號轉台,不過照字面理解,應要先買一張SoSIM,再只能把其他儲值卡號碼帶過來,上台嘅唔得,可能上台號碼要涉及身份證資料!

附件

Screenshot_20210519-102516.png(650.59 KB)

2021-5-19 10:35 AM

熱賣及精選
好似無乜用

引用:
原帖由 奇人奇神 於 2021-5-19 11:36 AM 發表

好似無乜用
如果係用其他儲值卡咪可以轉過去,
上台就轉唔到

引用:
原帖由 meimeibabi 於 2021-5-19 11:44 AM 發表

如果係用其他儲值卡咪可以轉過去,
上台就轉唔到
儲值卡多數用完即棄,隨非靚號碼。

引用:
原帖由 奇人奇神 於 2021-5-19 01:58 PM 發表

儲值卡多數用完即棄,隨非靚號碼。
如果係上台號碼,合約到時先mnp到其他儲值卡或年卡,再跳過去就搞掂!

mnp 左嘅clubsim 同 imc當係上台定儲值卡?轉轉唔轉到去 sosim?

引用:
原帖由 super2030 於 2021-5-19 02:52 PM 發表

mnp 左嘅clubsim 同 imc當係上台定儲值卡?轉轉唔轉到去 sosim?
估計呢類有設定有效限期,需增值買服務選項嘅應該都當係非上台

引用:
原帖由 super2030 於 2021-5-19 02:52 PM 發表

clubsim -視乎當日如何開戶口,如果經pccw/hkt/nevigator/1010/csl服務而有的戶口,是計上台;如果是自己獨立開,沒有上傳過身分證副本,當儲值卡
imc-儲值卡
目前只有儲值卡可mnp去sosim。

即係可以帶自己號碼去SOSIM到?

上台號轉儲值卡,
我估本身就唔係一件容易的事。

引用:
原帖由 bclw7394 於 2021-5-19 09:42 PM 發表

上台號轉儲值卡,
我估本身就唔係一件容易的事。
上台號轉儲值卡,絕對容易。
只要合約到期前,清繳所有應緻款項,就可以任意轉台,包括儲值卡。
我已轉用儲值卡超過5年,每年費用低於$100。
IMC轉台最快,可4日就完成。

真係轉去IMC好過用SoSIM囉...

引用:
原帖由 penlok 於 2021-5-19 02:20 PM 發表

如果係上台號碼,合約到時先mnp到其他儲值卡或年卡,再跳過去就搞掂!
貪好玩咩?

引用:
原帖由 manpuika15 於 2021-5-19 09:36 PM 發表

即係可以帶自己號碼去SOSIM到?
上面講左,上台既號碼轉唔到,但儲值卡既可以

提示: 違規內容已被屏蔽
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]