• 瀏覽: 21,719
  • 回覆: 123
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 man29046 於 2021-5-21 11:50 PM 發表

BT好多卡都唔得
唔關卡事,係流動通訊技術本身就唔適合攞黎BT,同時BT 10個items,每個items有10個files,每個files同10個peers share transfile,講緊同時過2000個封包上載/下載,應該係bandwidth問題

熱賣及精選
引用:
原帖由 ryan111111 於 2021-5-22 12:09 AM 發表

1gb 寬頻都唔洗100蚊
洗鬼用呢D卡當WIFI (屋企裝唔到寬頻另計)
拎黎插ipad都唔錯,唔洗下下share咁煩

引用:
原帖由 changoyan 於 2021-5-22 12:12 AM 發表

如果自己屋企,有光纖入屋,肯定wifi好

引用:
原帖由 liuche01 於 2021-5-20 10:55 PM 發表

我試過,唔得
同台系轉唔到so sim

引用:
原帖由 betterbetter 於 2021-5-21 08:51 AM 發表

是不是因為太多人搞MNP?昨晚到現在sosim長期斷線
估計必定系啦………………

引用:
原帖由 韓風大大綿羊 於 2021-5-22 12:23 AM 發表

同台系轉唔到so sim
要唔同台,未登記過名既儲值卡先得

引用:
原帖由 changoyan 於 2021-5-22 00:12 發表

yes

引用:
原帖由 我正在說謊 於 2021-5-21 11:36 PM 發表

9成9你BT,BT用mobile data係會咁,我十年前試過,最後都係用返寬頻1000M月費116
不關事,昨日正常使用,無下載過大型檔案。以前下載大型檔案的時候都無事啦

引用:
原帖由 Terre2501 於 20-5-2021 10:16 發表

可能條友好有錢呢,咪一直講張卡點煩點唔好用
或者真係好似你最後個句咁講
係正常嘅人類都知道小三台唔好用啦...

同埋我哋唔似得你哋咁得閒,
用完要搞轉台,之後又要去買張卡,然後再搞多次轉台...
乜原來咁樣唔煩嘅....

連同台都轉唔到自己嘅儲值卡已經夠晒唔正常啦...
不過對於你哋嚟講依啲咁唔正常嘅嘢都可以睇到正常係好正常嘅事
因為你哋係...

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 U-Transit 於 2021-5-22 07:12 AM 發表

係正常嘅人類都知道小三台唔好用啦...

同埋我哋唔似得你哋咁得閒,
用完要搞轉台,之後又要去買張卡,然後再搞多次轉台...
乜原來咁樣唔煩嘅....

連同台都轉唔到自己嘅儲值卡已經夠晒唔正常啦...
不過對於你哋嚟講依啲咁唔正常嘅嘢都可以睇到正常係好正常嘅事
因為你哋係...
咁轉台法,唔知邊個高人諗出來?

國際萬能卡冇得轉過去,睇黎要國際萬能卡轉多一次另一台既儲值卡再轉去SO SIM

引用:
原帖由 奇人奇神 於 22-5-2021 11:49 發表

咁轉台法,唔知邊個高人諗出來?
無記錯只係得依個台嘅月費客唔可以直接轉去儲值卡,
其他台(csl./SMT/CMHK)都可以直接轉去同台出品嘅儲值卡。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]