• 瀏覽: 21,720
  • 回覆: 123
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 U-Transit 於 2021-5-22 04:55 PM 發表

*** 該帖被屏蔽 ***
可能佢另有用途呢!

熱賣及精選
引用:
原帖由 奇人奇神 於 22-5-2021 17:41 發表

可能佢另有用途呢!
或者吧⋯⋯
或者佢太得閒,咪可以轉嚟又轉去囉!

引用:
原帖由 betterbetter 於 2021-5-21 08:52 AM 發表

3這些細公司都是不適合做平價上網plan,個網絡根本就負荷不到
有幾細

引用:
原帖由 U-Transit 於 2021-5-22 05:54 PM 發表

或者吧⋯⋯
或者佢太得閒,咪可以轉嚟又轉去囉!
正解

引用:
原帖由 penlok 於 2021-5-19 10:35 AM 發表

今早已見APP內設定有攜號轉台,不過照字面理解,應要先買一張SoSIM,再只能把其他儲值卡號碼帶過來,上台嘅唔得,可能上台號碼要涉及身份證資料!
要左轉右轉好麻煩,so bad.

引用:
原帖由 elfland 於 2021-5-21 04:22 PM 發表

我想信㗎,所以先問。
但係,佢上面又答唔到
我都信,不過有條數我唔識計,一分鐘斷30次,一秒斷一次,一分鐘有60秒,一至兩秒斷一次,幾秒之後又連返(當3秒)
(1+3)*15=60
即第15次連返之後應該第60秒,第30次應該塹分鐘
有冇人識計呢條數

引用:
原帖由 U-Transit 於 2021-5-22 07:12 AM 發表

係正常嘅人類都知道小三台唔好用啦...

同埋我哋唔似得你哋咁得閒,
用完要搞轉台,之後又要去買張卡,然後再搞多次轉台...
乜原來咁樣唔煩嘅....

連同台都轉唔到自己嘅儲值卡已經夠晒唔正常啦...
不過對於你哋嚟講依啲咁唔正常嘅嘢都可以睇到正常係好正常嘅事
因為你哋係...
係正常嘅人類都知道數碼通唔好用啦...

同埋我哋唔似得你哋咁得閒,
數碼通完約要搞轉台,轉台之後完約又要去準備,然後再搞多次轉台...
乜原來咁樣唔煩嘅....

連舊客優惠都冇已經夠晒唔正常啦...
不過對於你哋嚟講依啲咁唔正常嘅嘢都可以睇到正常係好正常嘅事
因為你哋係...

引用:
原帖由 南區凡人 於 22-5-2021 18:03 發表

要左轉右轉好麻煩,so bad.
總會有啲無聊人士鍾意一個月轉兩三次台嘅⋯

正常嘅人類咪會覺得麻煩!

引用:
原帖由 余詠詩 於 2021-5-22 06:12 PM 發表

我都信,不過有條數我唔識計,一分鐘斷30次,一秒斷一次,一分鐘有60秒,一至兩秒斷一次,幾秒之後又連返(當3秒)
(1+3)*15=60
即第15次連返之後應該第60秒,第30次應該塹分鐘
有冇人識計呢條數
有道理,突破盲腸

引用:
原帖由 wahcli 於 2021-5-19 09:26 PM 發表

clubsim -視乎當日如何開戶口,如果經pccw/hkt/nevigator/1010/csl服務而有的戶口,是計上台;如果是自己獨立開,沒有上傳過身分證副本,當儲值卡
imc-儲值卡
目前只有儲值卡可mnp去sosim。
請問目前是否只接受新版卡被MNP?

引用:
原帖由 today 於 2021-5-25 12:58 PM 發表

請問目前是否只接受新版卡被MNP?
3官網指出舊版SoSIM喺6月先有得轉,等多一星期吧!

附件

Screenshot_20210525-140801.png(1023.41 KB)

2021-5-25 02:12 PM

引用:
原帖由 meimeibabi 於 2021-5-19 11:44 AM 發表

如果係用其他儲值卡咪可以轉過去,
上台就轉唔到
一定轉到

舊儲值卡d錢係咪唔會轉去新卡? 用剩幾蚊至轉?

引用:
原帖由 stephen3141 於 2021-5-27 05:19 PM 發表

舊儲值卡d錢係咪唔會轉去新卡? 用剩幾蚊至轉?
舊儲值卡d錢為什麼會轉去新卡? 兩間不同公司喎!
ofca指引-mnp後舊儲值卡內所有錢都會被沒收!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]