• 瀏覽: 28,515
  • 回覆: 97
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 GILL欣桐 於 2021-7-8 09:05 PM 發表

有冇巴打差唔多到期,csl開咩價比你地
而家csl開$206 24gb無限,算唔算抵
定係有d更平
我去年10月曾經在csl.度升級咗個做5G Plan,$296/112GB,24個月合約,可儲餘下用量,最多儲300GB,2022年10月中屆滿。
我仲考慮緊到時會轉去CMHK還是續用csl.(SMT同3不會考慮)

引用:
原帖由 Cool.com 於 2021-7-15 02:02 PM 發表

我去年10月曾經在csl.度升級咗個做5G Plan,$296/112GB,24個月合約,可儲餘下用量,最多儲300GB,2022年10月中屆滿。
我仲考慮緊到時會轉去CMHK還是續用csl.(SMT同3不會考慮)
點解唔考慮數記?

引用:
原帖由 天生夜筍盤 於 2021-7-15 02:14 PM 發表

點解唔考慮數記?
我用csl.之前係用SMT,網絡覆蓋不能滿足我日常的需要。

引用:
原帖由 Cool.com 於 2021-7-15 02:02 PM 發表

1010打黎續約,話最平都要3佰幾🙄

引用:
原帖由 Cool.com 於 2021-7-15 03:04 PM 發表

我用csl.之前係用SMT,網絡覆蓋不能滿足我日常的需要。
你意思你宜加轉用CSL, 網絡覆蓋收得好D?

引用:
原帖由 phoebe_eri 於 2021-7-15 05:20 PM 發表

1010打黎續約,話最平都要3佰幾🙄
早排有人csl.續約要$3xx / 80+30GB,仲只能儲240GB。

引用:
原帖由 AngryJoie 於 2021-7-16 10:58 AM 發表

我只能講我自己用csl.的覆蓋係好過用SMT,並不代表其他人用csl.係好過SMT。有人可能得CMHK才用到都未定。
不過3對我來說除非仲平過CMHK,否則不考慮。

引用:
原帖由 Cool.com 於 2021-7-18 06:22 PM 發表

我只能講我自己用csl.的覆蓋係好過用SMT,並不代表其他人用csl.係好過SMT。有人可能得CMHK才用到都未定。
不過3對我來說除非仲平過CMHK,否則不考慮。
人人活動空間唔同, 其實對用家黎講, 自己出入既地方收得好就已經最好既台
邊個台好其實用家用過係好清楚

引用:
原帖由 AngryJoie 於 2021-7-16 10:58 AM 發表

每個人都唔同既
有D人工作地點同居住地點屋企係有D台收唔到
我有朋友屋企係數碼通收唔到,焗住用CSL
相反,我有朋友屋企係CSL收唔到,又焗住用數碼通
真係好睇你出入場所既地方

引用:
原帖由 GILL欣桐 於 2021-7-8 09:05 PM 發表

定係有d更平
今日續左約$224 per month,升級5G有52GB用量,之後4.5G速度任用。包$18隧道費及送300超市卷。自己可以接受,但不知道是否抵。

引用:
原帖由 Cool.com 於 2021-7-18 06:18 PM 發表

早排有人csl.續約要$3xx / 80+30GB,仲只能儲240GB。
CSL叫我續約好很貴吓
$585(已包$18)x36個月
65GB/5G (2GB中國共用)
送$8000手機現金卷
另外送Netflix,Now,VicTV,Moov果d基本嘢

引用:
原帖由 vincentlwk 於 2021-8-7 12:00 AM 發表

今日續左約$224 per month,升級5G有52GB用量,之後4.5G速度任用。包$18隧道費及送300超市卷。自己可以接受,但不知道是否抵。
我續約同你一樣,不過少咗300蚊禮券

引用:
原帖由 vincentlwk 於 2021-8-7 12:00 AM 發表

你呢個唔差喎
就算冇5g機,當$224 52gb任用囉
呢個plan唔差,仲要有300蚊送
你係到期前幾多日續架??

引用:
原帖由 bi11 於 2021-7-8 11:32 PM 發表

我同師兄一樣 之前用csl 太貴無用
現在用sun mobile 佢都係租用csl網絡 但係就平好多
我用緊138個plan 個人幾滿意 同之前用csl比效基本無分別
巴士wifi係咪包埋
啱啱問左個約仲有一年,佢話可以轉plan,換10gb都要17x

引用:

定係有d更平
我仲有一年約,我打算完左轉人仔,csl又貴又無咩優惠,出機又比唔上其他台個價,死命叫你續約,完約我馬上帶號走人

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]