• 瀏覽: 24,006
  • 回覆: 65
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 余文樂 於 2021-9-17 09:05 PM 發表

今日剛剛續csl,2個offer,$224 42G (4g/5g) 再加用量皇。令一個$246 112G (4g/5g)+ 用量皇, 可以儲到300G. 2個plan都有每月2G大陸data
今日問過話用完5G plan就要增值,無咗用量皇

熱賣及精選
引用:
原帖由 余文樂 於 2021-9-18 02:57 PM 發表

暫時今日第一日用5G,係屋企,平時返工放工路線,MTR入面都收到5G。其他地方要用耐d先知.
係MTR 中環站做左次speed test.
請問轉左5G,接收方面比以前好左、差左定一樣?謝謝。

引用:
原帖由 小志仔 於 2021-9-20 02:26 PM 發表

請問轉左5G,接收方面比以前好左、差左定一樣?謝謝。
用電話接收格數睇差不多,以前收到4.5G既地方衣家都收到5G.電話暫時未試過收唔到5G自己跳返去4G.但用5G真係食電左.

最憎佢要買gb既plan...
如果5g. cmhk真係最抵.

引用:
原帖由 凍0茶少甜 於 2021-9-20 12:52 PM 發表

今日問過話用完5G plan就要增值,無咗用量皇
今時今日, 無限數據係最基本啦...
仲要買gb
csl 完約我都轉了.

引用:
原帖由 叼人必先自J硬 於 2021-9-21 01:35 AM 發表

最憎佢要買gb既plan...
如果5g. cmhk真係最抵.
請同中移動5G plan 最平乜嘢價錢? 有幾多G,我csl plan 都快到期?

引用:
原帖由 peatson 於 2021-9-13 02:55 PM 發表

我都剛續左csl, $204 42GB(5G+4.5G),
本身用量不多,以前用用量王,交開$238
想問續約有沒有無限

引用:
原帖由 余文樂 於 2021-9-17 09:05 PM 發表

今日剛剛續csl,2個offer,$224 42G (4g/5g) 再加用量皇。令一個$246 112G (4g/5g)+ 用量皇, 可以儲到300G. 2個plan都有每月2G大陸data
數據皇有沒有無限

引用:
原帖由 Eternel 於 2021-9-28 10:22 PM 發表

想問續約有沒有無限

引用:
原帖由 Eternel 於 2021-9-28 10:24 PM 發表

數據皇有沒有無限
有用量皇爆左data後都可以無限上網。但priority無咁高.

引用:
原帖由 bi11 於 2021-7-8 11:32 PM 發表

我同師兄一樣 之前用csl 太貴無用
現在用sun mobile 佢都係租用csl網絡 但係就平好多
我用緊138個plan 個人幾滿意 同之前用csl比效基本無分別
SUn 都要138咁貴?唔是78咩?

引用:

仲有三個月約滿,,offer 我$304 112G (5g)+ 用量王(4.5g), 可以儲到300G. 

睇完你個offer 真係搵我笨七

重有7個月先到期, 唔知有冇得傾續約呢?
以前係完全唔覺自己係咪用緊用量王...
而家一到用量王就...

之前有用CSL, 但坐地鐵好多位都收得差

引用:
原帖由 小志仔 於 2021-10-4 01:31 AM 發表

重有7個月先到期, 唔知有冇得傾續約呢?
以前係完全唔覺自己係咪用緊用量王...
而家一到用量王就...
用到用量王會無咁快既, 不過我用黎睇YOUTUBE都算順

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]