• 瀏覽: 24,009
  • 回覆: 65
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 peatson 於 2021-9-13 02:55 PM 發表

我都剛續左csl, $204 42GB(5G+4.5G),
本身用量不多,以前用用量王,交開$238
我4G plan12月到期,今朝打去CSL問5G plan,  佢冇offer 你呢個價,只報226蚊27G,  一D都唔吸引,打算轉台,中移動同數碼通會被考慮之列!

熱賣及精選
引用:
原帖由 kaylaho1997 於 2021-10-5 12:18 AM 發表

之前有用CSL, 但坐地鐵好多位都收得差
好正常, 地鐵係得SMT, 自由鳥收得好啲

引用:
原帖由 orange0903 於 2021-8-9 12:15 PM 發表

CLS offers me following. 下個月到期
1. $206 42GB (5G+4.5G)
2.$191 27GB
3. $166 12GB ,Max 22GB 
以上計劃都會送2GB國內數據及來電過濾功能

但我呢幾日買張‘蘇”sim 試用,又可以喎。
講明先,我公司係接收得非常差,間間都收到好差,只不過係衰之中搵間比較好的網絡。
請問係咪即係行5G 有 42GB 用量? 用完之後就行4.5G速?
咁4.5G 係咪FUP? 有冇用量上限?
謝謝

引用:
原帖由 小志仔 於 2021-10-9 12:22 PM 發表

請問係咪即係行5G 有 42GB 用量? 用完之後就行4.5G速?
咁4.5G 係咪FUP? 有冇用量上限?
謝謝
佢個plan應該係
頭42gb係5G速度
之後42gb就行4.5G速度,都係無限

引用:
原帖由 GILL欣桐 於 2021-10-10 09:52 AM 發表

佢個plan應該係
頭42gb係5G速度
之後42gb就行4.5G速度,都係無限
謝謝解答, 咁即係$204有成84GB。
我而家都係得12GB, 重要貴啲。

引用:
原帖由 小志仔 於 2021-10-10 08:38 PM 發表

謝謝解答, 咁即係$204有成84GB。
我而家都係得12GB, 重要貴啲。
不是,佢個plan是無限plan
頭42gb用量是5G速度
其後就係4.5G速度
唔係84gb
即是0-42gb是5G速度
42.1gb後都係4.5G速度(FUP)速度

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]