• 瀏覽: 2,827
  • 回覆: 11
  • 追帖: 1
CMHK 5G 本身無講港鐵開通晒未  但我自己搭車時去開那些站已經全部有覆蓋
有冇 Ching 發現到有什麼站係未有覆蓋?

#5g
熱賣及精選
CMHK 有邊個站有5G?

引用:
原帖由 Fxyellowobject 於 2021-7-10 12:33 AM 發表

CMHK 有邊個站有5G?
我搭開港島線同將軍澳線   已經全部站收到5G

收到但好似同4G冇咩分別....

引用:
原帖由 Polam5 於 2021-7-10 11:14 AM 發表

收到但好似同4G冇咩分別....
青衣去東涌方向,有一個位一定會斷/好慢

金鐘中環果D都好慢

有冇人知屯馬線收唔收到5G?

引用:
原帖由 bar109 於 2021-7-10 11:00 PM 發表

有冇人知屯馬線收唔收到5G?
中移就唔知,我朋友用3台就已經用到5G,速度都唔錯

引用:
原帖由 benben2 於 2021-7-10 11:26 PM 發表

中移就唔知,我朋友用3台就已經用到5G,速度都唔錯
即開即刻有得用都好,起碼唔洗一多人就load空氣

引用:
原帖由 tropicalforest 於 2021-7-10 12:50 AM 發表

我搭開港島線同將軍澳線   已經全部站收到5G
再跟進下 CMHK 5G  今日去左海洋公園  搭地鐵觀塘線由調景嶺出發到旺角轉荃灣線再到金鐘轉南港島線到海洋公園
以上全程都收到 5G 除了一個位  就是九龍塘站往石硤尾站管道  差不多到石硤尾站會跳回 4G  之後到石硤尾站月台會跳回 5G
海洋公園內所有戶外地方都收到 5G  而室內地方大部分只收到 4G

引用:
原帖由 tropicalforest 於 2021-7-11 12:05 AM 發表

再跟進下 CMHK 5G  今日去左海洋公園  搭地鐵觀塘線由調景嶺出發到旺角轉荃灣線再到金鐘轉南港島線到海洋公園
以上全程都收到 5G 除了一個位  就是九龍塘站往石硤尾站管道  差不多到石硤尾站會跳回 4G  之後到石硤尾站月台會跳回 5G
海洋公園內所有戶外地方都收到 5G  而室內地方大部分只收到 4G
CMHK港鐵,官網沒有公布過,好低調

引用:
原帖由 TONYWING1977 於 2021-7-11 08:11 AM 發表

CMHK港鐵,官網沒有公布過,好低調
所以我懷疑是否有站未通  但我去過咁多站都收到  只是上面提過的九龍塘 <-> 石硤尾管道某一小段會降回 4G

主題標籤 #5g
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]