• 瀏覽: 5,201
  • 回覆: 22
新手求助🙏🏽🙏🏽🙏🏽🙏🏽🙏🏽

一路發
熱賣及精選

不如你望真d,你係入左去samsung pay 個mastercard銀包

引用:
原帖由 壹路發 於 2021-7-13 12:09 PM 發表

加入play 商店買野!😀

原來o!epay黎

引用:
原帖由 壹路發 於 2021-7-13 12:09 PM 發表

1. 可以轉出去八達通卡或者smart octopus用
2. 申請八達通Mastercard
可網上店用或者加入去 google pay 當 paypass拍卡
3. google play商店用

引用:
原帖由 fymail 於 2021-7-13 05:56 PM 發表

1. 可以轉出去八達通卡或者smart octopus用
2. 申請八達通Mastercard
可網上店用或者加入去 google pay 當 paypass拍卡
3. google play商店用
請問怎樣做才可以拍手機買嘢?謝謝

引用:
原帖由 壹路發 於 2021-7-13 07:04 PM 發表

請問怎樣做才可以拍手機買嘢?謝謝
咪就係用 Samsung pay+Smart octopus 或者 Google pay+Mastercard

引用:
原帖由 fymail 於 2021-7-13 07:07 PM 發表

咪就係用 Samsung pay+Smart octopus 或者 Google pay+Mastercard
我唔識,所以問。相當復習,不用也吧。

那個是八達通錢包, 不能當八達通用, 也不是mastercard銀包

三星手機作八達通用, 是Smart Octopus, 但要手機型號支援, 並非所有三星手機都可以

Smart Octopus可參考:

https://www.octopus.com.hk/tc/co ... er-guide/index.html

過程有少少難, 但Smart Octopus很方便的

轉返落八達通又得(藍色轉出八達通)
當mastercard信用卡又得

轉去銀行又得(登記轉數快後,)

引用:
原帖由 壹路發 於 2021-7-13 07:18 PM 發表

我唔識,所以問。相當復習,不用也吧。
唔係呀,好簡單首先開左8仔Mastercard之後,
就可以加入google pay度用, 好似加其他信用卡/debit card 咁加

引用:
原帖由 Suprira 於 2021-7-14 10:05 AM 發表

唔係呀,好簡單首先開左8仔Mastercard之後,
就可以加入google pay度用, 好似加其他信用卡/debit card 咁加
有mastercard就直接拍信用卡啦,仲使乜拍手機

我都係最近買左三星機為左拿佢個回贈先申請左Samsung pay 8達通,又係申請完唔識用,同樓主你一樣諗法,我拿銀包拍8達通拍信用卡咪一樣方便,銀包去到邊都跟身褲袋拿出來唔覺有咩問題,現在要左按右按覺得仲唔方便,平時便利店買野同搭車就係最怕遇到哩d用電話拍的人慢到死阻住晒,多q魚😂😂

引用:

轉入八達通卡

附件

sc001.jpg(30.88 KB)

2021-7-15 09:20 AM

主題標籤 #八達通
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]