• 瀏覽: 9,764
  • 回覆: 53
  • 追帖: 2
佢唔想再用曲芒, 主要係拍照及上網唔打機, 好難決擇?🤔📲

熱賣及精選
S20 FE 8+256,完全夠用,A52 不要考慮

引用:
原帖由 patricktafeyuen 於 2021-7-16 03:46 PM 發表

謝師兄意見, 陣間陪老婆到九龍灣三星專門店比較一吓, 佢應該偏向要求影相靚 !

引用:
原帖由 patricktafeyuen 於 2021-7-16 03:46 PM 發表

師兄, 我同老婆試咗 S20FE、A52、Note20、S21+ 半小時有多, S20+ 已停產冇賣, 專門店職員話三星全球晶片缺貨, 暫時只可揀 Note20 ultra 同 S21 ultra, 偏偏兩部都係曲屏, 結果老婆換新機唔成, 問過其他舖可能要等 8月中或以後生產晶片緩和才有貨出 !😰

引用:
原帖由 derrickt 於 2021-7-16 06:11 PM 發表

師兄, 我同老婆試咗 S20FE、A52、Note20、S21+ 半小時有多, S20+ 已停產冇賣, 專門店職員話三星全球晶片缺貨, 暫時只可揀 Note20 ultra 同 S21 ultra, 偏偏兩部都係曲屏, 結果老婆換新機唔成, 問過其他舖可能要等 8月中或以後生產晶片緩和才有貨出 !😰
去細鋪買

引用:
原帖由 patricktafeyuen 於 2021-7-16 06:26 PM 發表

去細鋪買
有人話好多細舖都冇貨賣, 剛才問過電訊數碼話要訂機約兩星期先有, 已有十多人排隊訂機!

引用:
原帖由 derrickt 於 2021-7-16 06:11 PM 發表

見C台S21 ULTRA 淨機都可以平千幾蚊, 自己都有興趣換, 宜加用緊部機電量麻麻, 成日都要充電

出21U

小心突然熄機reboot問題

S20FE 同 A52 冇貨暫時唔換住, S21+ 因冇得用 microSD 唔考慮了, 佢部三星 Note9 6+128GB 壞芒變綠色底色, 我將自己部三星 Note9 8+512GB 俾佢用, 自己用 Poco X3 Pro 8+256GB !

引用:

s20開始曲面已經有好大進步。反而s20e平mon我覺得仲唔順手。

引用:
原帖由 derrickt 於 2021-7-17 07:08 AM 發表

S20FE 同 A52 冇貨暫時唔換住, S21+ 因冇得用 microSD 唔考慮了, 佢部三星 Note9 6+128GB 壞芒變綠色底色, 我將自己部三星 Note9 8+512GB 俾佢用, 自己用 Poco X3 Pro 8+256GB !
D兄勁呀,部note9可以用到依家,忍到誘惑,犀利!

引用:
原帖由 林燊 於 2021-7-17 12:18 PM 發表

D兄勁呀,部note9可以用到依家,忍到誘惑,犀利!
燊兄, 可以話我思想守舊, 話哂 Note9 當年係旗艦機皇, 雖然冇廣角鏡頭但功能夠齊全, 4000mAh 電量今時今日勉強夠用, 高用量要一日兩充, 我仍然覺得 Note9 有實體指紋好用過屏幕指紋, 解鎖反應夠快!所以我仲保留 Note10 Lite 8+128 最後一部 Note 系列保存 3.5mm + microSD 高中階機!以後要買三星新機我只會留意 A、M 或 F 系列中階機, 三星旗艦機只會一直抄 iPhone, 因為有 3.5mm + microSD 係個人需要, 雖然間中有用藍芽耳機, 但多數係戶外用來聽歌, 屋企多數用翻 3.5mm 有線耳機聽歌、聽收音機及睇片 !

CMHK eshop 仲有s20fe.

s20 fe你老婆用相信要一日三,四充都得

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]