• 瀏覽: 4,627
  • 回覆: 17
  • 追帖: 1

Apple iPhone SE 3 傳聞陸續有來!最新一則就是傳出 iPhone SE 3 計劃於明年上半年推出,當中會使用 iPhone 12 系列的 A14 Bionic 處理器,以及支援最新的 5G 網絡。

傳 Apple 計劃於明年上半年推出 iPhone SE 3
使用 iPhone 12 系列的 A14 Bionic 處理器及支援 5G 網絡
iPhone SE 3 仍保留 Home 鍵,屏幕尺寸仍為 4.7 吋

市場有傳 Apple 會於明年上半年推出 iPhone SE 3,規格最大改動是使用 iPhone 12 系列的 A14 Bionic 處理器及支援 5G 網絡,意味當中會是 iPhone 品牌中,售價最便宜的 5G 手機。之不過,早前 iPhone SE 3 傳聞有提的屏下 Touch ID,又或者 Touch ID 側電源鍵等元素,在今回傳聞已沒再提及,取而代之的是稱將沿用舊設計,即是保留 Home 鍵,屏幕尺寸仍為 4.7 吋,純為小改款而已。

保留home 鍵盤咁驚嚇

應該會係將宜家部 XR 換粒u 就係SE

可能係而家SE2再升級,得4.7 mon

我用緊SE2, 如果新SE改到無TouchID, 我將離開iPhone

如果我唔係用緊SE2,我都會考慮吓

有市場喎

設計、配置,和iPhone SE2基本一致,區咪只系升級了處理器,支持5G網絡,升級唔大。

引用:
原帖由 MuTeKi 於 2021-7-26 03:06 PM 發表

我用緊SE2, 如果新SE改到無TouchID, 我將離開iPhone
touch id 用係背面或開關鍵呢?

引用:
原帖由 MATCHER 於 2021-8-26 04:04 PM 發表

touch id 用係背面或開關鍵呢?
無所謂, 總之用指紋就可以

引用:
原帖由 MuTeKi 於 2021-7-26 03:06 PM 發表

touch id好樣衰,浪費晒啲空間

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2021-8-27 01:23 PM 發表

touch id好樣衰,浪費晒啲空間
現今嚟講, 係樣衰咗啲, 但我呢啲用得SE2, 都係講求性價比個啲人嚟, 要方便要價錢定係要外觀, 要做取捨

引用:
原帖由 Fxyellowobject 於 2021-8-29 10:28 AM 發表

呢一代iphone會全線將touch id 擺放在開關鍵上,保留face id,畫面流海會縮細。

粒電咁細點頂到5g

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]