• 瀏覽: 5,442
  • 回覆: 13
  • 追帖: 1
大家好!想問吓各位高手,本身電話八達通 轉移咗去apple watch使用,唔知乜嘢原因手錶開唔到機,應該壽終正寢, 請問大家有無其他方法可以張八達通轉返落去手機📱度,謝謝!

熱賣及精選

如watch app內移除唔到,試試apple id內揀番手錶裝置𥚃的移除所有卡片睇睇得唔得!

我驚選擇移除此卡 本身個八達通No.都會無咗,因為用咗嚟登記消費券

引用:
原帖由 球迷999 於 2021-7-24 12:07 AM 發表

我驚選擇移除此卡 本身個八達通No.都會無咗,因為用咗嚟登記消費券
如果你ICloud有backup隻watch係唔怕移除的,只要你下次再裝的時候,登入你apple id,所有野都會還原番..

謝謝🙏🏻

你係ICloud道移徐你watch 8達通就可以、大約24小時後可以在其他apple產品從新裝返

引用:
原帖由 lplplp111 於 24/7/2021 02:29 發表

如果你ICloud有backup隻watch係唔怕移除的,只要你下次再裝的時候,登入你apple id,所有野都會還原番..
請問在 icloud 上點樣Backup 隻 watch ?

引用:
原帖由 wakatoki 於 2021-7-24 01:11 PM 發表

請問在 icloud 上點樣Backup 隻 watch ?
你入icloud見到watch就知有冇backup到....

引用:
原帖由 lplplp111 於 24/7/2021 14:48 發表

你入icloud見到watch就知有冇backup到....

依度睇?

引用:
原帖由 wakatoki 於 2021-7-24 03:02 PM 發表

依度睇?
係呢度,如果有連到隻錶就一定有顯示的

如果之前有用八達通app!可以根據之前嘅消費記錄去八達通到退錢!

如果你applewatch同手機是同一個apple id 
就直接在手機錢包 添加八達通就見到你applewatch果張八達通,,重新添加一次就得

就咁轉未得囉,好簡單

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]