• 瀏覽: 2,520
  • 回覆: 7
請教各位師兄,如手機丟了,怎可取回八達通?是否可以退款?
謝解答!

熱賣及精選
引用:
原帖由 leedsu 於 2021-8-14 12:05 PM 發表

謝解答!
你講緊三星 Smart Octopus ?

引用:
原帖由 fymail 於 2021-8-14 01:43 PM 發表

你講緊三星 Smart Octopus ?
sorry, 我用華為

再申請新戶口就可以

引用:
原帖由 虎門叮噹 於 2021-8-15 10:16 PM 發表

再申請新戶口就可以
舊的那個都要backup咗或匯報已弄失手機先得架?

引用:
原帖由 leedsu 於 2021-8-14 12:05 PM 發表

謝解答!
上兩日先見條八婆用 八達通 app  俾錢。佢老味,俾錢時先慢慢搵個 app, 之後再按 unlock pin  , 最後先嘟。成十尻幾秒。真係想埋去焚她兩拳。為左抵消我條氣,我用 credit card  付款, 用左分幾鐘, 等後面條友等下。咁先無咁蝕底。

引用:
原帖由 煙民母親生賤種 於 2021-8-18 03:45 AM 發表

上兩日先見條八婆用 八達通 app  俾錢。佢老味,俾錢時先慢慢搵個 app, 之後再按 unlock pin  , 最後先嘟。成十尻幾秒。真係想埋去焚她兩拳。為左抵消我條氣,我用 credit card  付款, 用左分幾鐘, 等後面條友等下。咁先無咁蝕底。
用信用卡都唔夠,有次我去食早餐,見到隔離枱兩父女食100蚊野唔夠,全數數大餅幾,棟棟係檯面,我見到個老細想開波炳佢,呢啲就係香港人,祇有自私,唔識進化。

再申請新戶口

主題標籤 #八達通
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]