• 瀏覽: 3,172
  • 回覆: 16
佢條原廠線用唔用到其他品牌既PD牛?
定係必須要跟番APPLE牛先用到PD功能?

熱賣及精選
隻牛啱輸出規格有18w ,iPhone 12 就要20w 就得。

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2021-8-23 12:11 PM 發表

隻牛啱輸出規格有18w ,iPhone 12 就要20w 就得。
牛我有pd,但唔知條原廠線係只support佢自家野定點...因為check佢官網冇話兼容副廠,你知apple幾19嫁啦

引用:
原帖由 lankusa 於 2021-8-24 07:59 PM 發表

牛我有pd,但唔知條原廠線係只support佢自家野定點...因為check佢官網冇話兼容副廠,你知apple幾19嫁啦
牛係無分,只要啱輸出規格就得

最好用原廠的

引用:
原帖由 lankusa 於 2021-8-22 08:27 PM 發表

佢條原廠線用唔用到其他品牌既PD牛?
定係必須要跟番APPLE牛先用到PD功能?
Momax GaN 65W 牛 + 1.2m iphone 原裝線,iphone 13 pro max 電量 60%,可以去到 26W;
如果用一條 28cm 短線 (雜嘜),可以去到 28W。

iphone 12 伙數應該細 d,因為 iphone 12 最大去到 18W。

附件

IMG_2577.JPG(920.96 KB)

2021-10-28 04:24 PM

引用:
原帖由 kwfu 於 2021-10-28 04:24 PM 發表

Momax GaN 65W 牛 + 1.2m iphone 原裝線,iphone 13 pro max 電量 60%,可以去到 26W;
如果用一條 28cm 短線 (雜嘜),可以去到 28W。

iphone 12 伙數應該細 d,因為 iphone 12 最大去到 18W。
見到啲殘體字就唔敢用

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2021-10-29 01:20 PM 發表

見到啲殘體字就唔敢用
呢件東西只係用嚟 check 下火牛的輸出,不是長插。
無辦法,外國人都係用佢。
其實而家大部分的快差牛都係大陸造,無得選擇,除非唔用。

引用:
原帖由 kwfu 於 2021-10-29 01:36 PM 發表

其實而家大部分的快差牛都係大陸造。
大陸造還大陸造

iphone都係大陸造

but有品牌有qc就係另一回事

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 kwfu 於 2021-10-29 01:36 PM 發表

可以唔使理佢,shotshot地架個野,ching 咁我想問,如果長插叉住駁,想睇長小小時間咁得唔得呢?

引用:

蘋果個快充 系唔同算法 唔記得佢寫咩輸出

引用:
原帖由 羽潔 於 2021-11-25 11:15 AM 發表

蘋果個快充 系唔同算法 唔記得佢寫咩輸出
而家主要有兩大快充制式:
1. 蘋果用 PD 2.0 3.0 (Power Delivery 2.0 3.0),USB C to lightning
2. Android 用 QC 3.0 4.0 (Quick Charge 3.0 4.0), USB C to USB C

用iphone一定所有野都用返原廠,用其他雜廠嘅話不如唔好用。

引用:
原帖由 party熊 於 2021-11-23 12:23 AM 發表

可以唔使理佢,shotshot地架個野,ching 咁我想問,如果長插叉住駁,想睇長小小時間咁得唔得呢?
第一次見到佢回貼,以為佢正常。

可以長插住,完全無問題,睇住個充電狀況純粹滿足好奇心

亦證實隻 65W Momax 牛好足料,去到 26W 隻牛本身唔熱,只係暖暖地,手機都係暖暖地。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]