• 瀏覽: 7,732
  • 回覆: 33
  • 追帖: 2
本身一個號碼cmhk 5G無限,另一個號碼csl 4G無限!雙卡插落iphone 12度雙互用!csl訊號係好過cmhk !但發覺csl玩遊戲時會lag和通話斷線!但csl係顯示有訊號!之後轉cmhk玩遊戲係無呢個情況!係咪1010唔會呢?聽好多人講1010係會優先網絡的
啲!謝謝大神解答🙏🙏

熱賣及精選
用緊csl 5 G衰到冇人有

引用:
原帖由 天將繼續修行 於 2021-9-8 07:10 PM 發表

本身一個號碼cmhk 5G無限,另一個號碼csl 4G無限!雙卡插落iphone 12度雙互用!csl訊號係好過cmhk !但發覺csl玩遊戲時會lag和通話斷線!但csl係顯示有訊號!之後轉cmhk玩遊戲係無呢個情況!係咪1010唔會呢?聽好多人講1010係會優先網絡的
啲!謝謝大神解答🙏🙏
我都係用緊CSL+三叔, 打機無LAG/斷線既情況, 不過我部機得一張卡用緊

CSL搭車嗰陣真係多load空氣情況

引用:
原帖由 雲林真美 於 2021-9-10 12:39 AM 發表

CSL搭車嗰陣真係多load空氣情況
同感受

原來好多用csl都係咁

引用:
原帖由 lawlapkay 於 2021-9-10 04:30 PM 發表

同感受
好多時個情況都係滿格, 不過完全上唔到網

引用:
原帖由 雲林真美 於 2021-9-13 12:52 AM 發表

好多時個情況都係滿格, 不過完全上唔到網
冇錯所以我上星期已經轉了台

csl load 空氣在東九龍都幾嚴重

引用:
原帖由 edwardk0218 於 2021-9-14 07:14 AM 發表

csl load 空氣在東九龍都幾嚴重
東九龍我成日都去/經, 正正常常上到網睇到片

CXL好很差👎🏼後悔轉台

引用:
原帖由 jjmeline 於 2021-9-14 12:15 PM 發表

東九龍我成日都去/經, 正正常常上到網睇到片
旺角有時都會出現LOAD空氣情況

引用:
原帖由 lawlapkay 於 2021-9-13 03:44 AM 發表

冇錯所以我上星期已經轉了台
請問你轉左邊間? 我CSL就到期都想轉台~

引用:
原帖由 fb9437920 於 2021-11-19 03:50 PM 發表

請問你轉左邊間? 我CSL就到期都想轉台~
數碼通

csl近呢半年,網絡差咗好多
本身用4g,平時使用都有100Mbps以上
屋企係200Mbps左右
但係近呢半年開始,屋企只有40至60Mbps,有時更加係20Mbps
11月中轉了5G plan,而家屋企有200Mbps左右
即係其實5G網絡服務係冇提升,只係將一年前原有個速度比返你
而家5G plan就係當以前既4G plan咁用

主題標籤 #5g #csl
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]