• 瀏覽: 8,687
  • 回覆: 34
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 GILL欣桐 於 2021-11-21 10:27 AM 發表

csl近呢半年,網絡差咗好多
本身用4g,平時使用都有100Mbps以上
屋企係200Mbps左右
但係近呢半年開始,屋企只有40至60Mbps,有時更加係20Mbps
11月中轉了5G plan,而家屋企有200Mbps左右
即係其實5G網絡服務係冇提升,只係將一年前原有個速度比返你
而家5G plan就係當以前既4G plan咁用
我想問下…csl 5g接收如何呢?唔該

熱賣及精選
引用:
原帖由 GILL欣桐 於 2021-11-21 10:27 AM 發表

csl近呢半年,網絡差咗好多
本身用4g,平時使用都有100Mbps以上
屋企係200Mbps左右
但係近呢半年開始,屋企只有40至60Mbps,有時更加係20Mbps
11月中轉了5G plan,而家屋企有200Mbps左右
即係其實5G網絡服務係冇提升,只係將一年前原有個速度比返你
而家5G plan就係當以前既4G plan咁用
師兄這樣說也有道理👍其實都無變過 月費還貴左🤦無良奸商😡

引用:
原帖由 真柏齊 於 2021-11-22 12:18 AM 發表

接收係ok但能不能上到網就….

用緊兩張數據卡,csl 明顯多死位

引用:
原帖由 商界難吃的弟弟 於 2021-11-22 09:10 AM 發表

用緊兩張數據卡,csl 明顯多死位
我都係用緊兩張sim,唔覺csl有特別多死位, 經常出入既地方兩張都無問題

引用:
原帖由 MCcream 於 2021-11-22 11:36 AM 發表

我都係用緊兩張sim,唔覺csl有特別多死位, 經常出入既地方兩張都無問題
我搭地鐵九龍塘至籃田死哂

斷線即是零訊號。。。
1010一樣

引用:
原帖由 急焦失控的幻象 於 2021-11-22 03:38 PM 發表

斷線即是零訊號。。。
1010一樣
上唔到網-深水埗電話咭用csl 網絡

引用:
原帖由 商界難吃的弟弟 於 2021-11-22 11:58 AM 發表

4個月前用緊(現在轉了台)東鐵線都喺一樣

引用:
原帖由 商界難吃的弟弟 於 2021-11-22 11:58 AM 發表

唔會啦, 我今日先搭過, 照上到, 係有時彩虹附近斷一斷

引用:
原帖由 MCcream 於 2021-11-22 09:14 PM 發表

唔會啦, 我今日先搭過, 照上到, 係有時彩虹附近斷一斷
我放工時間在九龍灣往油塘方向,多數打圈,
反而第二個台張卡明顯好啲

引用:
原帖由 商界難吃的弟弟 於 2021-11-22 10:17 PM 發表

我放工時間在九龍灣往油塘方向,多數打圈,
反而第二個台張卡明顯好啲
同樣觀塘線
csl 同 cmhk 唔掂
3同數碼通 都仲上到網

引用:
原帖由 真柏齊 於 2021-11-22 12:18 AM 發表

比起4G真係快好多
而且都幾多地方收到5G
之前好似見有5G卡可以拎, 唔知派完未?
黃大仙試過都4百幾, 7百幾之前都試過

CSL 4g年代開始已經有LOAD空氣問題, 我之前轉咗自由鳥先脫到苦海

引用:
原帖由 天將繼續修行 於 2021-11-22 12:30 AM 發表

接收係ok但能不能上到網就….
咁真係要去買張5G卡試下好,唔係續咗約真係…

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]