• 瀏覽: 44,202
  • 回覆: 172
  • 追帖: 6
呢幾年都只係相機改良版...冇乜特別。

手裏的iPhonex已經用了三年 是時候買咯

比想像中便宜好多😊

我在用XR, 我好out 想問下現在的iphone 有沒指紋開機。現在真係煩到仆街。人臉識別真唔方便。平常都要帶口罩,最終就好多時要入pin. 

引用:
原帖由 冬凍龍冬凍 於 2021-9-15 09:49 AM 發表

iPhone 13/13 Pro 懶人包|A15﹑120Hz 規格/售價/發售日公開

【iPhone 13 懶人包】每年 Apple 秋季發布會的重點,當然必數新一代的 iPhone,在 9 月 14 日凌晨的發布會會中,iPhone 13 和 iPhone 13 Pro 系列新機終於亮相,到底今次 Apple 有沒有驚喜帶給果迷呢?以下 iPhone 13 懶人包將公開發布會中,有關 iP ...
買藍色定金色好啊?

引用:
原帖由 MANSVERON 於 2021-9-15 10:48 AM 發表

電量有冇改良?
有喎!iphone13睇片連續睇都可以睇19個鐘

引用:
原帖由 alee001 於 2021-9-15 11:04 AM 發表

呢幾年都只係相機改良版...冇乜特別。
我依家仲用緊6splus,所以有新買新
我都有朋友話佢覺得13同12都唔係差好多野所以佢都會買12

引用:
原帖由 hkhotdog001 於 2021-9-15 11:25 AM 發表

我在用XR, 我好out 想問下現在的iphone 有沒指紋開機。現在真係煩到仆街。人臉識別真唔方便。平常都要帶口罩,最終就好多時要入pin. 
iphone13都未有指紋,不過聽朋友講佢有用apple watch就可以靠隻錶解鎖
可能因為咁樣佢地堅持唔出返指紋

引用:
原帖由 Fxyellowobject 於 2021-9-15 11:40 AM 發表

必選藍色,上代藍色已經係最搶手嘅一隻顏色。
我都係咁話!不過唔知今次隻藍有冇色差
同埋想問下大家會買第一批定係等多排先買?
成日感覺上第一批成日都出事

乜L野叫 6 核心的 CPU 配備兩個高核心效能及四個高效率核心

引用:
原帖由 pockchop 於 2021-9-15 10:15 AM 發表

最想知舊Iphone減幾多
官網有得比你睇下可以減幾多呀,6s plus都仲值450算係咁

冇 Touch ID 就唔洗換,可以慳反。

今次呢個系列好吸引
電量:終於變返11系列水平,呢個水平先叫正常
CPU:提升唔多,雖然還是全球No1,明顯將研發資源轉去GPU,其實去到11系已經做咩都夠用有突
GPU:跟型號有唔同設定,pro版的大提升,打機啱曬
Refesh rate:一樣跟型號分,要打機先需要買pro版,自由度高
IOS:IOS 15繼續support 6S,可見蘋果既支援年期越來越長,一直都會有最新既平台同security patch。我就大約3年買一部新機,但1-2部舊機繼續用緊,有更新好重要
相機:成堆升級,但用得手機影既通常都唔太重要既野/影黎純粹share用....當bonus
容量:128起跳,用開64可能多一兩年未必夠,多一倍啱啱好

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]