• 瀏覽: 6,695
  • 回覆: 31
  • 追帖: 1
9月16日消息,小米印度業務負責人Manu Kumar Jain在社交平台上宣佈小米將於9月29日在印度舉行新品發布會,正式發布小米11 Lite NE。
小米11 Lite NE是小米11系列機型中最輕的5G手機,它的重量只有158g,厚度只有6.81mm。
不僅如此,小米11 Lite NE整體造型與小米11 Lite一脈相承,二者的核心區別在於處理器。

小米11 Lite NE 5G
據悉,小米11 Lite NE搭載高通驍龍778G處理器,這是小米旗下第一款驍龍778G手機,而小米11 Lite 5G版搭載的是高通驍龍780G處理器。
此外,小米11 Lite NE採用6.55英吋FHD+全面屏,刷新率為90Hz,前置2000萬像素,後置6400萬+800萬+500萬AI三攝,電池為4250mAh,支持33W閃充。
值得注意的是,小米11 Lite NE新增了白色款,顏值出眾。

熱賣及精選
咁Mi11Lite NE 好啲定係Mi11Lite 5G好啲?

香港會出?

778核? 低階過780!!😱

引用:
原帖由 Beautician2345 於 2021-9-22 01:42 PM 發表

咁Mi11Lite NE 好啲定係Mi11Lite 5G好啲?
因為S780G停產,11lite亦要停產,改S778G更名lite NE(new edition)

引用:
原帖由 cpk1007 於 2021-9-22 09:24 PM 發表

因為S780G停產,11lite亦要停產,改S778G更名lite NE(new edition)
咁11Lite有無炒風??

引用:
原帖由 望見地獄 於 2021-9-16 06:12 PM 發表

9月16日消息,小米印度業務負責人Manu Kumar Jain在社交平台上宣佈小米將於9月29日在印度舉行新品發布會,正式發布小米11 Lite NE。
小米11 Lite NE是小米11系列機型中最輕的5G手機,它的重量只有158g,厚度只有6.81mm。
不僅如此,小米11 Lite NE整體造型與小米11 Lite一脈相承,二者的核心區別在於處理器。
https://img1.mydrivers.com/img/20210916/s_5bc18388d1fb456e83a279d879e9184d.jpg
小米11 lite 4G
小米11 lite 5G
小米11 lite NE

一機三味,買之前兩部個d真慘

識買一定係買小米11 Lite 5G,NE版處理器又渣咗(S780>S778 5nm >6nm),康寧大猩猩玻璃又低咗一代(6代>5代),講性價比一定係小米11 Lite 5G,依家6+128都係$2499,仲要隻薄荷綠係咁多部之中最靚嘅顔色,我諗唔到有咩理由要俾多300蚊買部降級咗嘅NE😂

其實S780G 11lite好似都有災情, 耗電幾快下...
轉左S778G係咪有改善到呢

????????????

引用:
原帖由 Beautician2345 於 2021-9-22 01:42 PM 發表

NE 好

引用:
原帖由 gdbyeung1988 於 2021-10-10 11:37 PM 發表

其實S780G 11lite好似都有災情, 耗電幾快下...
轉左S778G係咪有改善到呢
見過有用家話電一樣用唔到一日

引用:
原帖由 topwai~威威 於 2021-10-10 02:42 AM 發表

小米11 lite 4G
小米11 lite 5G
小米11 lite NE

一機三味,買之前兩部個d真慘
呢2年香港小米都癲嘅,不停出機,不斷重疊,呢3部簡直痴線,第一部係4g,第二三部cpu只有一丁點分別外,根本完全一樣

引用:
原帖由 montejo 於 2021-10-13 05:43 AM 發表

見過有用家話電一樣用唔到一日
呢部機本身舊電就少,為咗輕薄,電量得4000,用埋5g加刷新率,肯定捱唔到一日

引用:
原帖由 秦始皇七世 於 2021-10-14 12:19 AM 發表

呢部機本身舊電就少,為咗輕薄,電量得4000,用埋5g加刷新率,肯定捱唔到一日
電係4250
擦新率選60
網絡選LTE
一樣食電,明顯係個ROM問題

我有另一部華為,用kirin 980,電只係3750,待機一晚可以0耗電,一日一充

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]