• 瀏覽: 6,604
  • 回覆: 28
  • 追帖: 1
係咪即場收機????會唔會好似CSL咁係搵藉口扣錢????

熱賣及精選
Apple store trade in?

引用:
原帖由 ESEX 於 2021-9-18 18:43 發表

Apple store trade in?
yes 上官網佢有

引用:
原帖由 大江東去 於 18-9-2021 19:19 發表

yes 上官網佢有
我都試過幾次trade in,佢會試吓相機、觸控、音量制正唔正常、外觀等等,話你知幾錢,之後拎入去俾師父checK,我諗係睇吓你有冇喺出面維修過部機,全部正常之後就幫你做trade in。不過我D機全部都無任何花痕,崩或者其它損傷,所以冇扣過錢。

引用:
原帖由 ESEX 於 2021-9-18 19:27 發表

我都試過幾次trade in,佢會試吓相機、觸控、音量制正唔正常、外觀等等,話你知幾錢,之後拎入去俾師父checK,我諗係睇吓你有冇喺出面維修過部機,全部正常之後就幫你做trade in。不過我D機全部都無任何花痕,崩或者其它損傷,所以冇扣過錢。
唔該晒。去試試佢先

你可以清機之後先去,或者到時先清機。
其實佢trade in價應該比自放或者其他舖低D,呢啲自己諗喇。
我只係唔想四圍問價、又要約時間交收先直接去trade in,唔想煩。

通常都係先買新機返屋企過哂資料之後,然後先至將部舊機重新restore,之後上網放,價錢會高好多。

引用:
原帖由 Fxyellowobject 於 2021-9-18 11:02 PM 發表

通常都係先買新機返屋企過哂資料之後,然後先至將部舊機重新restore,之後上網放,價錢會高好多。
其實用智能電話應該習慣啲嘢擺喺雲,跟帳號

點解仲成日聽到啲人話換電話要過資料

引用:
原帖由 大江東去 於 2021-9-18 06:35 PM 發表

係咪即場收機????會唔會好似CSL咁係搵藉口扣錢????
所有台,電器舖收機有花扣錢!
小花Apple 門市無咩扣錢、但回收價更低!

旺角放舊機多幾舊

引用:
原帖由 ESEX 於 2021-9-18 07:27 PM 發表

你trade in 價是買入價幾多折?

引用:
原帖由 19611691 於 19-9-2021 18:18 發表

你trade in 價是買入價幾多折?
冇計過,網頁有寫你想trade嘅機嘅最高價。

如果用12 pro 可以補 $2000 就換到 13 pro 我都會考慮,因為部機只用左 5個月,好似好快就換機咁

引用:
原帖由 tony_timothy 於 2021-9-19 06:47 PM 發表

如果用12 pro 可以補 $2000 就換到 13 pro 我都會考慮,因為部機只用左 5個月,好似好快就換機咁
有點敗家feel

引用:
原帖由 19611691 於 2021-9-19 08:16 PM 發表

有點敗家feel
所以都係諗吓咋 😅

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]