• 瀏覽: 5,247
  • 回覆: 30
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 東方紅 於 2021-10-7 11:36 PM 發表

就文字條件睇嚟,係So快啲,佢極限有42M,而胃糠只有7.2M,但胃糠有80GB/30日,So只有50GB/30,第二次增值才60GB/30日,實測大家差不多,當然,有時So會快啲,但都在10M左右,大部分時間都只有5-8M,而胃糠雖話7.2M,但都維持在4-6M間。
多謝CHING,咁SO SIM又有冇出現成日上唔到網/斷線/打唔出電話既情況?

熱賣及精選
引用:
原帖由 meimeibabi 於 2021-10-7 11:40 PM 發表

多謝CHING,咁SO SIM又有冇出現成日上唔到網/斷線/打唔出電話既情況?
室內收得好差, 好多時速度得5-10MB

引用:
原帖由 meimeibabi 於 2021-10-7 11:40 PM 發表

電話我就唔知,因我都係攞嚟插響sim router度用,突然上唔到網或慢相信個個都有,但話上唔到網,就一般三五秒左右回復正常,但如果突然慢,有時真係成四五分鐘先會好番,兩者突發機會都差不多,大約係三五日一次短暫時間。

引用:
原帖由 Gakk1iscute 於 2021-10-8 12:09 AM 發表

有10M已經算唔差了,就算4.5G全速,有時室外地方,都可以只得1-2M。
總之呢啲冇得講,多人用時就會係咁,好似交通流量咁,塞車,每段時間每分每秒都會唔同,但當然最緊要有冇鎖速,等如一條公路,任你飛馳同限度50公里一,最緊要冇車時可以飛快定冇車時都係只可行50公里。

引用:
原帖由 Gakk1iscute 於 2021-10-8 12:09 AM 發表

我用緊上台,而家朝早六點幾都係得13M。

引用:

下....我室內都有20Mbps wor,
不過都係信東方紅師兄吧,呢度好多人盲踩so sim

引用:
原帖由 東方紅 於 2021-10-8 06:05 AM 發表

電話我就唔知,因我都係攞嚟插響sim router度用,突然上唔到網或慢相信個個都有,但話上唔到網,就一般三五秒左右回復正常,但如果突然慢,有時真係成四五分鐘先會好番,兩者突發機會都差不多,大約係三五日一次短暫時間。
多謝呢位師兄,亦係真正用家講番d似樣番既話!

呢到好多人盲踩3.放張0.幾m圖上黎話連網都上唔到,但就留到言😂

引用:
原帖由 東方紅 於 2021-10-7 11:36 PM 發表

就文字條件睇嚟,係So快啲,佢極限有42M,而胃糠只有7.2M,但胃糠有80GB/30日,So只有50GB/30,第二次增值才60GB/30日,實測大家差不多,當然,有時So會快啲,但都在10M左右,大部分時間都只有5-8M,而胃糠雖話7.2M,但都維持在4-6M間。
惠康卡係全程21,包括貓頭鷹時段。

引用:
原帖由 奇人奇神 於 2021-10-8 05:43 PM 發表

係,我記錯了。

引用:
原帖由 奇人奇神 於 2021-10-8 05:43 PM 發表

但用戶話胃康張卡多數得2-3Mbps,睇youtube高清一定唔夠啦

引用:
原帖由 or801215 於 2021-10-8 05:51 PM 發表

但用戶話胃康張卡多數得2-3Mbps,睇youtube高清一定唔夠啦
SOSIM其實都係差唔多

引用:
原帖由 XYZFUN 於 2021-10-8 01:00 PM 發表

呢到好多人盲踩3.放張0.幾m圖上黎話連網都上唔到,但就留到言😂
有為講衰佢個誘因大過唱好佢

引用:
原帖由 Gakk1iscute 於 2021-10-9 11:53 PM 發表

SOSIM其實都係差唔多
so sim雖然唔係好快,最差試過8Mbps,多數時間都有20Mbps,好過張惠x卡好多wor

引用:
原帖由 XYZFUN 於 2021-10-8 01:00 PM 發表

收到Wifi 先留言咪得囉

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]