• 瀏覽: 21,396
  • 回覆: 8
  • 追帖: 1
小弟剛在京東購買s pro未到手,想問各位ching,s pro同20pro是否有不同,我睇過規格好似一樣

熱賣及精選
引用:
原帖由 lyh80115 於 2021-10-7 11:03 AM 發表

1、5、15、25都有大額券;又或者索性等到11月初雙11劈價先買。通常1號就開始減價或發大額券,大可以早少少買,萬一之後更平可以搵客服退差價。

京東個回水幾好玩架!你睇我呢幾年申請回水都$2900,剛剛支Oral-b牙膏就回咗$5
多謝ching 提點,已購昨晚貨已到,玩番幾日習慣下先

引用:
原帖由 free33sky 於 2021-10-7 04:48 PM 發表

快開箱包報告下
moto edge.s. 更新了三次,系統感覺流暢了,特別是遊戲體驗。
sorry ching 小弟唔打機,幫不了忙,今晚正識使用,暫時都係摸索階段,之前用緊三星note9,有啲唔係好習慣

引用:
原帖由 ryan111111 於 2021-10-14 09:57 AM 發表

邊到有demo機
去csl都唔見
京東買6+128,2千1佰幾人仔低玩

想問下有冇ching曾經刷過國際rom玩下

引用:
原帖由 12345六 於 2021-11-25 09:56 AM 發表

歐版冇聯絡人問題。
現時歐版只有雙卡 5G+4G 待機無大陸版 5G+5G 待機。
電話 app 介面無大陸版既雙卡撥打按鈕,要先按撥出鍵,之後再選邊張卡打電話。
冇大陸版既網速顯示唔知道個網「郁唔郁」
本來都想留響大陸版 rom 不過聯絡人問題太影響正常使用好麻煩先刷歐版,
既然刷咗機就跟手 root 埋機裝 AdAway 擋廣告,
依家想問下大家 root 後用咩規避「組合」及 ...
ching請問如何刷歐版,是否一定要解鎖,我睇過D教學好似有D複雜, thanks

引用:
原帖由 12345六 於 2021-11-25 03:44 PM 發表

一定要解鎖。

重新開機後同時長按 音量㵴鍵 進入 Fastboot mode 後

https://bbs.ixmoe.com/t/topic/25562

再按以上指示解鎖,
之後既步驟就好簡單。
thanks ching,請問解鎖後如何刷機

引用:
原帖由 Hklaw2015 於 2021-11-26 02:31 PM 發表

thx 師兄
以個post我之前試過都唔得
ching我都試過唔得,可能方法錯咗,有時間再玩下

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]