• 瀏覽: 8,350
  • 回覆: 66
有時真係唔洗吹同抹黑 事實反映一切 尤其蘋果13加埋120hz 差距唔係一般既大 

問心 安卓機有乜晶片可以用?火龍888?定天璣1200?定三星1080?麒麟9000都比唔上A13晶片 本身 本身呀 華為係有機會追到蘋果的 可惜人地美國直接封殺Google 甘就收華為皮 另外 華為都研發唔到一粒新U 9000晶片又數量不足 華為直接沒落 甚至淪落到要用上天璣同三星晶片 實在悲慘

由智能手機一推出 安卓已經話要追蘋果 超越佢 到依家?唔好話追 連近都近唔到 差距只係愈拉愈大 888晶片連a13都贏唔到 更唔好講人地已經出到a15 可以甘講 安卓手機既科技係落後蘋果5年以上 

當然 安卓機自知晶片贏唔到 就搞其他花樣 例如曲面屏 120hz 快充等等 即使係甘 都係未能打贏蘋果 

我知道有好多人唔like蘋果 但事實就係人地真係甘堅 單手都打贏你果種 
曲面屏發明者三星自己依家都唔玩曲屏 反而大陸機就當寶 120hz人地蘋果一做就做得好過晒安卓 10-120自動調整 120hz屏之餘仲可以省電

成日話蘋果手機電量少 可惜既係人地容量少續航都贏哂4500-5000電既安卓機

快充可能成為安卓手機唯一既優勢 但了解手機都知道 會加速電池既消耗 簡單講就係好傷電同手機 因為發熱會相當嚴重

最後講一句 送比果D睇唔起蘋果既人:唔好呃自己了 面對現實 諗下安卓手機可以點超越蘋果好過 有冇諗過一個問題 點解只有蘋果手機先炒得到?先保到值?你話出名?三星都出名呀 又唔見三星機炒到?保到值?

熱賣及精選
我從來唔用過蘋果手機

iphone有咁好,我就用咗啦

用蘋果嘅仲有一樣殺手鐧,就係學似樓主一樣【自我感覺良好】。

安卓機 3xxx 可以做到蘋果機 9xxx 既野,我點解要俾咁貴去買?

垃圾唉瘋, 仲用 M 字額、死都唔肯統一轉 USB Type C 插頭、帶頭廢咗 3.5mm、自閉系統、以環保為名 cut 走火牛、有線耳機, 實則某取更多利潤要額外購買手機配件, 製造更多配件盒及膠袋包裝垃圾!

咁你咪買蘋果機   無須做打手既

引用:
原帖由 derrickt 於 2021-9-27 11:20 發表

垃圾唉瘋, 仲用 M 字額、死都唔肯統一轉 USB Type C 插頭、帶頭廢咗 3.5mm、自閉系統、以環保為名 cut 走火牛、有線耳機, 實則某取更多利潤要額外購買手機配件, 製造更多配件盒及膠袋包裝垃圾!
iPhone,ipad同樣有一死症,D字體較到最大都好細,老人家不合用!要用佢個內置放大鏡睇......早抖喇!

引用:
原帖由 fbfd3a2fa83f0e 於 2021-9-27 05:29 AM 發表

有時真係唔洗吹同抹黑 事實反映一切 尤其蘋果13加埋120hz 差距唔係一般既大 

問心 安卓機有乜晶片可以用?火龍888?定天璣1200?定三星1080?麒麟9000都比唔上A13晶片 本身 本身呀 華為係有機會追到蘋果的 可惜人地美國直接封殺Google 甘就收華為皮 另外 華為都研發唔到一粒新U 9000晶片又數量不足 華為直接沒落 甚至淪落到要用上天璣同三星晶片 實在悲慘

...
用緊Note20,晨早已經係120Hz重要係AMOLED

Galaxy Note20 Ultra 流暢的 120Hz 顯示螢幕相遇
https://www.samsung.com/hk/support/mobile-devices/meet-the-smoothest-120hz-display-on-your-galaxy-note20-ultra/

樓主好明顯無用過安卓機啦.
無錯, 處理能力方面蘋果CPU係快, 可惜整體表演俾佢個OS搞衰晒.
我之前都用ipad mini, ipad, iphone, 結果全部都係由快變極慢.
清咗部機都係一樣慢, 最慘睇住D機因為UPGRADE唔到OS變電子垃圾.
真係好唔環保, 加上乜都係專用要另外買,
明顯係分段式賺錢.
所以我轉用安卓, 用7年都未壞還可以用, 速度都唔會點變慢.

引用:
原帖由 fbfd3a2fa83f0e 於 2021-9-27 05:29 AM 發表

...
你系唔系冇食藥 三星咁大間公司出唔到貨比人就證明公司準備會倒閉 你系唔系 覺得用蘋果好有臉子 人地帶勞力士都未出聲 你繫到吵

引用:
原帖由 現代足球 於 2021-9-27 04:21 PM 發表

樓主好明顯無用過安卓機啦.
無錯, 處理能力方面蘋果CPU係快, 可惜整體表演俾佢個OS搞衰晒.
我之前都用ipad mini, ipad, iphone, 結果全部都係由快變極慢.
清咗部機都係一樣慢, 最慘睇住D機因為UPGRADE唔到OS變電子垃圾.
真係好唔環保, 加上乜都係專用要另外買,
明顯係分段式賺錢.
所以我轉用安卓, 用7年都未壞還可以用, 速度都唔會點變慢.
師兄,想問問邊部安卓機7年未壞速度又冇明顯下降呢?有點好奇。
我都唔鍾意用蘋果,用過安卓冇諗過會再用蘋果!

引用:
原帖由 chphk15 於 2021-9-28 12:14 AM 發表

師兄,想問問邊部安卓機7年未壞速度又冇明顯下降呢?有點好奇。
我都唔鍾意用蘋果,用過安卓冇諗過會再用蘋果!
galaxy s6, 當然行現在的遊戲不行,但一般通訊app使用都好順暢

是鬥快鬥os 鬥有錢 apple 勁就梗

android Soc 先天靠ARM a77 ,a78 高通可以贏的只有5G技術 行先
750G 機可能二千蚊港銀 (samsang f52

用天璣 不是 悲慘, 是配合學生不可能買得起貴機又玩倒 新game

rog , 黑鯊 多兩個食指掣 iphone 實唔會有

引用:
原帖由 gameplayer00 於 2021-9-28 01:02 AM 發表

是鬥快鬥os 鬥有錢 apple 勁就梗

android Soc 先天靠ARM a77 ,a78 高通可以贏的只有5G技術 行先
750G 機可能二千蚊港銀 (samsang f52

用天璣 不是 悲慘, 是配合學生不可能買得起貴機又玩倒 新game

rog , 黑鯊 多兩個食指掣 iphone 實唔會有
以iphone, ipad出新機速度,
根本就係殺舊迎新,
我覺得iphone有佢賣點,
好多用途applepay都發展到出嚟,
只不過唔環保同極速慢機方面真係頂唔順.
同埋太貴性價比低.
我見有人講不停追新iphone換舊機,
其實apple就係想你咁做, 變相貴價租機賺到盡.

對 iPhone 13 系列新機心止如水?精選 6 款同價位區間的 Android 手機挑給你!

https://agirls.aotter.net/post/59654

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]