• 瀏覽: 8,354
  • 回覆: 66
平價打手就係咁的表現

熱賣及精選
引用:
原帖由 derrickt 於 2021-9-27 11:20 AM 發表

垃圾唉瘋, 仲用 M 字額、死都唔肯統一轉 USB Type C 插頭、帶頭廢咗 3.5mm、自閉系統、以環保為名 cut 走火牛、有線耳機, 實則某取更多利潤要額外購買手機配件, 製造更多配件盒及膠袋包裝垃圾!
Apple 個系統好封閉,算啦

引用:
原帖由 fbfd3a2fa83f0e 於 2021-9-27 05:29 AM 發表

有時真係唔洗吹同抹黑 事實反映一切 尤其蘋果13加埋120hz 差距唔係一般既大 

問心 安卓機有乜晶片可以用?火龍888?定天璣1200?定三星1080?麒麟9000都比唔上A13晶片 本身 本身呀 華為係有機會追到蘋果的 可惜人地美國直接封殺Google 甘就收華為皮 另外 華為都研發唔到一粒新U 9000晶片又數量不足 華為直接沒落 甚至淪落到要用上天璣同三星晶片 實在悲慘

...
蘋果手機發熱,一日要關機幾次,你試過未?

引用:
原帖由 chphk15 於 2021-9-28 12:14 AM 發表

師兄,想問問邊部安卓機7年未壞速度又冇明顯下降呢?有點好奇。
我都唔鍾意用蘋果,用過安卓冇諗過會再用蘋果!
由三星C9開始,連續幾個月唔boot機都得

引用:
原帖由 RealPpl 於 2021-9-27 09:01 AM 發表

我從來唔用過蘋果手機

iphone有咁好,我就用咗啦
我都吾用頻果,封閉。

引用:
原帖由 derrickt 於 2021-9-27 11:20 AM 發表

垃圾唉瘋, 仲用 M 字額、死都唔肯統一轉 USB Type C 插頭、帶頭廢咗 3.5mm、自閉系統、以環保為名 cut 走火牛、有線耳機, 實則某取更多利潤要額外購買手機配件, 製造更多配件盒及膠袋包裝垃圾!
好多機都系cut3.5。攪到要keep住留部有3.5手機。而加仲cut埋sd card 迫人用雲,將私人野放雲等於將私密公開比美國任睇,美國連hack入你手機睇都慳返。

引用:
原帖由 現代足球 於 2021-9-27 04:21 PM 發表

樓主好明顯無用過安卓機啦.
無錯, 處理能力方面蘋果CPU係快, 可惜整體表演俾佢個OS搞衰晒.
我之前都用ipad mini, ipad, iphone, 結果全部都係由快變極慢.
清咗部機都係一樣慢, 最慘睇住D機因為UPGRADE唔到OS變電子垃圾.
真係好唔環保, 加上乜都係專用要另外買,
明顯係分段式賺錢.
所以我轉用安卓, 用7年都未壞還可以用, 速度都唔會點變慢.
我部note2仲用緊

引用:
原帖由 musicisgood 於 2021-9-28 07:48 PM 發表

本人認為從來手機的角色主要都係通訊及聽歌 安卓手機能做到百花齊放 由數百元至數千元都有 基本簡單文書都能做到 岩晒窮人如我般使用

蘋果手機所能做的已遠超手機所需要做到的事 有人問手遊又怎樣說?個人覺得購買者如有此需要就不妨用蘋果手機 如沒此需要就用不着花這麼多錢了

蘋果手機入場門檻真係太高 但可能只使用手機少部份的功能 購入的原因可能是能在友儕中炫耀一番 有好多都要月供及節衣縮 ...
講真,有邊隻手遊andriod行吾到。

引用:
原帖由 急焦正金童 於 2021-10-3 12:36 AM 發表

講真,有邊隻手遊andriod行吾到。
唔好意思.我部華為可以當大廈和屋企門襟卡用.唔知i Phone得唔得呢?

引用:
原帖由 夏天進擊的隊長 於 2021-10-1 06:45 PM 發表

Apple 個系統好封閉,算啦
呢個真

引用:
原帖由 fbfd3a2fa83f0e 於 2021-9-27 05:29 AM 發表

有時真係唔洗吹同抹黑 事實反映一切 尤其蘋果13加埋120hz 差距唔係一般既大 

問心 安卓機有乜晶片可以用?火龍888?定天璣1200?定三星1080?麒麟9000都比唔上A13晶片 本身 本身呀 華為係有機會追到蘋果的 可惜人地美國直接封殺Google 甘就收華為皮 另外 華為都研發唔到一粒新U 9000晶片又數量不足 華為直接沒落 甚至淪落到要用上天璣同三星晶片 實在悲慘

...
我用緊IPHONE 但除咗粒clip 同ios 外,仲有乜野好過安卓機?

Iphone粒u勁過snapdragon係事實,最少勁一代,但因為snapdragon只可以基於arm公司既產品做建構基礎,呢個死症無得搞,蘋果自己設計,唯一可以同蘋果既效能抽下係得華為麒麟9000,但華為無google香港用戶普遍好難接受無google,否則我只會買華為,三星既屏幕最靚又係事實,但cpu工藝已落後其他廠,只可以講安卓陣營唔同公司有唔同質重點所以好難將最好既野堆埋一起,但蘋果一間公司設計晒所有生態產品,所以效能上的確是勁過所有android產品,但前題你要享受蘋果既體驗係要用晒佢全套生態,但無可否認蘋果依家設計ui都不斷向android“取勁“,所以好難單向地講邊個勁唔勁,呢個唔係有無錢買既問題,百貨應百客,我依家用緊小米11加ipad pro,其實唔覺得有咩咁特別。

而且今時今日討論手機同平板已經無意對義,根本同需求效能過剩,我就算依家用緊iphone11 pro/ huawei p30pro/samsung s20+(2年前既機)去用今日既app都完全無任何問題。當然蘋果我認為佢好既地方係成個生態做得好(例如周邊手錶/電腦/平板/,呢個係android陣營比唔上既地方,單純用手機產品去比較基本上搵唔到比較意義,我同你講a15勁過s888 40%性能,你可以感覺到嗎,大家一樣開app好快,多工運算難道你會開晒10個app同一時間用?講屏幕iphone偏暖,samsung偏冷,又係各花入各眼既問題,所以手機效能比較真係無意義

我想問下樓主蘋果整到屏下指紋解鎖未呀

成日都話蘋果好我哋普羅大眾使鬼粒u咁勁咩,仲有你話安卓機贏到蘋果,不如你話蘋果落後就真啦你知唔知安卓機幾時有面部解鎖功能,你知唔知道隔咗四年之後face id先至問世今次蘋果13友話有屏下指紋解鎖收皮啦又係齋吹

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]