• 瀏覽: 12,430
  • 回覆: 4
引用:
原帖由 RealPpl 於 2021-9-27 09:01 AM 發表

我從來唔用過蘋果手機

iphone有咁好,我就用咗啦
我都吾用頻果,封閉。

熱賣及精選
引用:
原帖由 derrickt 於 2021-9-27 11:20 AM 發表

垃圾唉瘋, 仲用 M 字額、死都唔肯統一轉 USB Type C 插頭、帶頭廢咗 3.5mm、自閉系統、以環保為名 cut 走火牛、有線耳機, 實則某取更多利潤要額外購買手機配件, 製造更多配件盒及膠袋包裝垃圾!
好多機都系cut3.5。攪到要keep住留部有3.5手機。而加仲cut埋sd card 迫人用雲,將私人野放雲等於將私密公開比美國任睇,美國連hack入你手機睇都慳返。

引用:
原帖由 現代足球 於 2021-9-27 04:21 PM 發表

樓主好明顯無用過安卓機啦.
無錯, 處理能力方面蘋果CPU係快, 可惜整體表演俾佢個OS搞衰晒.
我之前都用ipad mini, ipad, iphone, 結果全部都係由快變極慢.
清咗部機都係一樣慢, 最慘睇住D機因為UPGRADE唔到OS變電子垃圾.
真係好唔環保, 加上乜都係專用要另外買,
明顯係分段式賺錢.
所以我轉用安卓, 用7年都未壞還可以用, 速度都唔會點變慢.
我部note2仲用緊

引用:
原帖由 musicisgood 於 2021-9-28 07:48 PM 發表

本人認為從來手機的角色主要都係通訊及聽歌 安卓手機能做到百花齊放 由數百元至數千元都有 基本簡單文書都能做到 岩晒窮人如我般使用

蘋果手機所能做的已遠超手機所需要做到的事 有人問手遊又怎樣說?個人覺得購買者如有此需要就不妨用蘋果手機 如沒此需要就用不着花這麼多錢了

蘋果手機入場門檻真係太高 但可能只使用手機少部份的功能 購入的原因可能是能在友儕中炫耀一番 有好多都要月供及節衣縮 ...
講真,有邊隻手遊andriod行吾到。

引用:
原帖由 kwok166888 於 2021-10-3 09:44 PM 發表

唔好意思.我部華為可以當大廈和屋企門襟卡用.唔知i Phone得唔得呢?
我都有部mate30 pro, 點用呢個功能

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]