• 瀏覽: 7,247
  • 回覆: 74
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 or801215 於 2021-10-6 11:31 AM 發表

可以自行study下個報告
https://www.eprice.com.hk/mobile/talk/3146/218826/1/?fbclid=IwAR04FOKrdXZpedI1eiR51U9YnUUL1s6ZW6GEYIZoQqZi_-8IWPyLnZQKEUE
原來有D咁既第三方測試, 睇落4大台5G既表現分別都幾大

熱賣及精選
引用:
原帖由 salut 於 2021-10-7 11:54 AM 發表

我iPhone雙卡,試埋Smart通4.5G,上載是快過CMHK,不過講真手機用落分別不大,我無咩野要用數據下載12738000
得個22Mbps?咁不如用so sim好過,so sim多數時間都有20Mbps

引用:
原帖由 dj55602 於 2021-10-7 01:30 PM 發表

原來有D咁既第三方測試, 睇落4大台5G既表現分別都幾大
咁睇3好似最好,但其實我而家就係3 4.5g用家,我真係覺得好慢,經常load空氣,特別係推出5g後,唔知係咪焗人上5g定點,但我就比佢焗到想轉台

引用:
原帖由 癲企鵝 於 2021-10-7 01:48 PM 發表

咁睇3好似最好,但其實我而家就係3 4.5g用家,我真係覺得好慢,經常load空氣,特別係推出5g後,唔知係咪焗人上5g定點,但我就比佢焗到想轉台
其實用開5G後返唔到轉頭!真的快👍
如果價錢差唔多梗係上5G啦

引用:
原帖由 鬼屋芳香的手機 於 2021-10-7 01:19 AM 發表

用緊中移動5G無限感覺良好穩定平$206
平野會有好野?

引用:
原帖由 davidko8 於 2021-10-7 11:23 AM 發表

SMT就係唔夠寬頻,唔怪得5G咁差
smt唔夠好咩?張家輝唔係咁講

引用:
原帖由 salut 於 2021-10-7 11:41 AM 發表

剛在公司試左結果,中移動中規中矩啦,地點荔枝角
暫時試過最快在沙田試到400幾MB
但當然地鐵是幾MB至幾十mb咁啦
所以5g真係晒9氣,時有時冇用番4g算

引用:
原帖由 lankusa 於 2021-10-7 02:36 PM 發表

平野會有好野?
咁你咪揀啲貴嘢囉!好唔好自己感受!
升級左大半年感受到越來越好

引用:
原帖由 鬼屋芳香的手機 於 2021-10-7 02:23 PM 發表

點快法?識唔識飛先

引用:
原帖由 lankusa 於 2021-10-7 02:44 PM 發表

點快法?識唔識飛先
識唔識飛唔知!比4G快幾培已經夠

引用:
原帖由 鬼屋芳香的手機 於 2021-10-7 02:23 PM 發表

Ching 請問你之前用乜台

引用:
原帖由 癲企鵝 於 2021-10-7 03:38 PM 發表

呀,剛見到了

引用:
原帖由 salut 於 2021-10-7 11:41 AM 發表

剛在公司試左結果,中移動中規中矩啦,地點荔枝角
暫時試過最快在沙田試到400幾MB
但當然地鐵是幾MB至幾十mb咁啦
地鐵有幾mb已好好…我就係驚中移動遲下多人用又load唔到,無限遁環,所以講真首選唔係要最平,overall速度理想穩定就好了

引用:
原帖由 癲企鵝 於 2021-10-7 03:38 PM 發表

csl 4G無限和cmhk 5G雙用!
講覆蓋csl係全面些,但一玩遊戲就會有delay!一轉返cmhk未試過!所以小弟認為移動穩定

引用:
原帖由 鬼屋芳香的手機 於 2021-10-7 03:51 PM 發表

csl 4G無限和cmhk 5G雙用!
講覆蓋csl係全面些,但一玩遊戲就會有delay!一轉返cmhk未試過!所以小弟認為移動穩定
Thanks 咁聽落真不錯

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]