• 瀏覽: 7,248
  • 回覆: 74
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 davidko8 於 2021-10-7 11:23 AM 發表

SMT就係唔夠寬頻,唔怪得5G咁差
其實都要睇咩地方
咁啱公司附近SMT收得好好
屋企附近就收得差
所以返屋企都係用Wi-Fi多

附件

2244C999-CA37-4672-95AC-8405F3698FB4.png(207.53 KB)

2021-10-7 04:04 PM

熱賣及精選
cmhk 之前屋企睡床位置和廁所收唔到5G!依家全屋都收到5G了👍

用左中移2個月, 表現正常
暫時未遇過問題
其他台5g無用過, 無得比較

圖係剛剛cwb做既test

如果4台5G差唔多!梗係揀個平既、又穩定既俾自己啦!
相差100蚊,2年就2400元了

引用:
原帖由 salut 於 2021-10-7 11:54 AM 發表

我iPhone雙卡,試埋Smart通4.5G,上載是快過CMHK,不過講真手機用落分別不大,我無咩野要用數據下載12738000
呢個速度睇youtube冇問題既,
但如果比月費....就真係好似上面講轉so sim好過

引用:
原帖由 meimeibabi 於 2021-10-7 08:40 PM 發表

月費黎講咁竟真係唔抵了

引用:
原帖由 meimeibabi 於 2021-10-7 08:40 PM 發表

公司揀Smartone 好似都要$118一個月,8GB,咁當然我唔駛錢就無所謂

引用:
原帖由 癲企鵝 於 2021-10-7 03:50 PM 發表

地鐵有幾mb已好好…我就係驚中移動遲下多人用又load唔到,無限遁環,所以講真首選唔係要最平,overall速度理想穩定就好了
仲有樣就係中移收得唔係好穩定,個速度成日變

岩岩JOIN 左 CMHK $149/ 100GB 抵到爛 又快

引用:
原帖由 siuminglor 於 2021-10-8 12:05 AM 發表

仲有樣就係中移收得唔係好穩定,個速度成日變
咁請問邊間會穩定d,其實我唔係要好快的,係街基本上唔會睇片果d,最緊要係穩定咁上到網就好了

引用:
原帖由 癲企鵝 於 2021-10-8 12:44 AM 發表

咁請問邊間會穩定d,其實我唔係要好快的,係街基本上唔會睇片果d,最緊要係穩定咁上到網就好了
ching,請小心,我認得佢地(#39,#10,#13,)怩3個會員係sell 3台其中幾個分身ac

無論速度同覆蓋數記都係包尾

引用:
原帖由 lankusa 於 2021-10-7 02:37 PM 發表

smt唔夠好咩?張家輝唔係咁講
收得錢代言, 唔通話唔好咩, 咁合遺反合同, 分分鐘嘔突

引用:
原帖由 鬼屋芳香的手機 於 2021-10-7 03:51 PM 發表

csl 4G無限和cmhk 5G雙用!
講覆蓋csl係全面些,但一玩遊戲就會有delay!一轉返cmhk未試過!所以小弟認為移動穩定
定係你部機開得太多APP, 唔夠FREE RAM?
我用CSL 5G玩GAME都無DELAY情況

引用:
原帖由 62167258 於 2021-10-8 12:06 AM 發表

岩岩JOIN 左 CMHK $149/ 100GB 抵到爛 又快
點樣先有呢個?咁抵👍

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]