• 瀏覽: 8,392
  • 回覆: 75
  • 追帖: 1
如題,11月到期想轉台thx!!

#5g
我都好想知,不求極速,但求穏定。
我寧願要穏定同埋收得好,有 2XX mb我好夠。

引用:
原帖由 or801215 於 2021-10-6 11:31 AM 發表

可以自行study下個報告
https://www.eprice.com.hk/mobile/talk/3146/218826/1/?fbclid=IwAR04FOKrdXZpedI1eiR51U9YnUUL1s6ZW6GEYIZoQqZi_-8IWPyLnZQKEUE
岩呀,聽人講真係倒不如睇下D報告自己研究下

引用:
原帖由 or801215 於 2021-10-6 11:31 AM 發表

https://www.eprice.com.hk/mobile/talk/3146/218826/1/?fbclid=IwAR04FOKrdXZpedI1eiR51U9YnUUL1s6ZW6GEYIZoQqZi_-8IWPyLnZQKEUE
有第3方報告,仲要全球性,感覺可靠好多

擁有越多頻譜越是佔優, 最吃網絡流量就是串流影視, 現時主流仲係1080p下世代將向4K進發, 移動寬頻公司無足夠頻譜支撐的話, 未來其網絡將會越來越擠塞!

引用:
原帖由 u23dom 於 2021-10-7 10:42 AM 發表

擁有越多頻譜越是佔優, 最吃網絡流量就是串流影視, 現時主流仲係1080p下世代將向4K進發, 移動寬頻公司無足夠頻譜支撐的話, 未來其網絡將會越來越擠塞!
SMT就係唔夠寬頻,唔怪得5G咁差

剛在公司試左結果,中移動中規中矩啦,地點荔枝角
暫時試過最快在沙田試到400幾MB
但當然地鐵是幾MB至幾十mb咁啦

引用:
原帖由 salut 於 2021-10-7 11:41 AM 發表

剛在公司試左結果,中移動中規中矩啦,地點荔枝角
暫時試過最快在沙田試到400幾MB
但當然地鐵是幾MB至幾十mb咁啦12737993
upload慢左D喎,分分鐘4G仲快

引用:
原帖由 鬼屋芳香的手機 於 2021-10-7 01:19 AM 發表

用緊中移動5G無限感覺良好穩定平$206
cmhk有5G無限plan?

引用:
原帖由 lsonbb 於 2021-10-7 11:49 AM 發表

upload慢左D喎,分分鐘4G仲快
我iPhone雙卡,試埋Smart通4.5G,上載是快過CMHK,不過講真手機用落分別不大,我無咩野要用數據下載

引用:

3個覆蓋原來最掂喎

引用:
原帖由 癲企鵝 於 2021-10-6 08:26 AM 發表

如題,11月到期想轉台thx!!
其實官方網頁宣傳間間都話自己最好

主題標籤 #5g
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]