• 瀏覽: 3,275
  • 回覆: 22
  • 追帖: 2
諗住去淘寶買部國行機返來, 係咪裝唔到GSPACE 呢??

諗住買返華為, 之前買左部小米俾個女用, 用左年幾佢地話好LAG, 我試過幫佢地清理下啲記憶, 裝啲洗RAM 既機, 都係好慢下..

我用緊MATE 10, 仲好快, 裝好多GAME 同APPS, 都無慢.

如果去淘寶買部國行機返來, 係咪裝唔到GSPACE 呢??
仲有咩APPS 裝唔到??

熱賣及精選
裝到gspace

華為應用市場內有

睇中邊部?應該揀5G型號啦?
我用國行mate40pro,華為應用市場地區設定為香港,有gspace下載,絕大部份需要gms嘅apps裝到用到無問題。

引用:
原帖由 lyh80115 於 2021-10-6 03:26 PM 發表

我用國行mate40pro,華為應用市場地區設定為香港,有gspace下載,絕大部份需要gms嘅apps裝到用到無問題。
多謝你回覆。
想問九巴apps,中銀同恒生,八達通,天文台,eclass parent, Google classroom用唔用到呢?

引用:
原帖由 手機用戶 於 2021-10-6 08:22 PM 發表

多謝你回覆。
想問九巴apps,中銀同恒生,八達通,天文台,eclass parent, Google classroom用唔用到呢?
中間5個apps簡單啦,喺華為應用市場安裝,佢哋完全唔需要google,唔須要喺gspace裝;九巴我用gspace無問題。

google classroom我無喺手機裝,不過應該gspace搞得掂!

引用:
原帖由 lyh80115 於 2021-10-6 09:33 PM 發表

中間5個apps簡單啦,喺華為應用市場安裝,佢哋完全唔需要google,唔須要喺gspace裝;九巴我用gspace無問題。

google classroom我無喺手機裝,不過應該gspace搞得掂!
想問銀行APPS 如恒生, 中銀, 可否照用轉數快呢?

九巴APPS 用唔用到地圖. 因為聽人講過好似用唔到...

classroom 用唔用到呢???

gspace有時有廣告都煩
淘寶洗幾十蚊或者youtube教學裝Google都唔難

引用:
原帖由 lyh80115 於 2021-10-6 03:26 PM 發表

google drive呢?

NOVA 9 ,裝唔到 GSPACE

引用:
原帖由 手機用戶 於 2021-10-7 11:22 AM 發表

想問銀行APPS 如恒生, 中銀, 可否照用轉數快呢?

九巴APPS 用唔用到地圖. 因為聽人講過好似用唔到...

classroom 用唔用到呢???
銀行apps任何功能都得,九巴apps喺gspace裝會有地圖。

gspace係好用,不過我始終唔敢用嚟裝銀行app。

引用:
原帖由 Fxyellowobject 於 2021-10-8 12:12 AM 發表

需要用gspace嘅銀行app,主要得個payme。
想問有冇試過直接裝銀行apps唔經gspace而用到?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]