• 瀏覽: 4,546
  • 回覆: 23
3既合約就完 買左張so sim諗住攪轉台
點知佢唔比轉

我係咪應該帶number轉去自由鳥 過一個月冷河 再轉so sim?
過冷河係唔係一定要一個月 可唔可以過幾日就轉so sim 因為工作地點接收問題 一定要用和記

除左自由鳥 仲有冇其他過冷河推介
謝謝

熱賣及精選
係,可以任何一個台過冷河一個月

我啱啱試咗,唔使一個月,我一星期就轉咗...

請問你地用咩台過冷河?

引用:
原帖由 佳固士 於 2021-10-8 10:57 AM 發表

我啱啱試咗,唔使一個月,我一星期就轉咗...
係咪用so sim個app填生效日期 一個星期後就可轉台?

引用:
原帖由 kelvin317 於 2021-10-8 08:44 PM 發表

係咪用so sim個app填生效日期 一個星期後就可轉台?
你要肯定你本身個plan完/就完約,3個工作日就轉到

引用:
原帖由 meimeibabi 於 2021-10-8 08:49 PM 發表

你要肯定你本身個plan完/就完約,3個工作日就轉到
呢個我明

但係我個CASE係10月15 3台到期
走去用自由鳥過冷河 正常最快都要一個月先完約 即係11月15日
先轉返去SO SIM 但因為我公司得和記先收到
所以想問最快由自由鳥過返去so sim最短要幾多日

上面有位師兄話試過1個星期
但想知道仲有冇得再短D

引用:
原帖由 kelvin317 於 2021-10-9 01:37 AM 發表

呢個我明

但係我個CASE係10月15 3台到期
走去用自由鳥過冷河 正常最快都要一個月先完約 即係11月15日
先轉返去SO SIM 但因為我公司得和記先收到
所以想問最快由自由鳥過返去so sim最短要幾多日

上面有位師兄話試過1個星期
但想知道仲有冇得再短D
自由鳥係無約,你用最平個plan,5個工作天就轉反3就得

我都有呢個問題
我到期係1018 即我自由鳥轉台日生效係1019?

哦 謝謝

Lucky

引用:
原帖由 kelvin317 於 2021-10-8 02:23 AM 發表

3既合約就完 買左張so sim諗住攪轉台
點知佢唔比轉

我係咪應該帶number轉去自由鳥 過一個月冷河 再轉so sim?
過冷河係唔係一定要一個月 可唔可以過幾日就轉so sim 因為工作地點接收問題 一定要用和記

除左自由鳥 仲有冇其他過冷河推介
謝謝
其他台轉使唔使過冷河?

引用:
原帖由 蘇聯總理柯西金 於 2021-10-9 07:11 PM 發表

其他台轉使唔使過冷河?
應該唔使 我試左過smartone既電話number 佢冇話唔得
用3台既電話number就已經話此號碼不適用於擕號轉台

自由鳥好似要俾3個月月費,冇著數。

我係首先由3台的正常plan約滿日23/9/2021轉去自由鳥,因為自由鳥係月尾嗰日截數,所以我再係月尾嗰日30/9/2021轉去sosim

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]