• 瀏覽: 19,564
  • 回覆: 97
引用:
原帖由 louishung 於 2021-10-11 12:39 PM 發表

我想請問一下我部港行X70pro待機一晚去左13%, 已關定位,用黑背景同關左好多後台app, 請問是否正常?
我屋企部華為Nova 5T,待機一晚係耗電 0%

熱賣及精選
引用:
原帖由 lankusa 於 2021-10-12 02:30 PM 發表

一定有問題
我都覺得係,我走左上去牛頭角客服問,佢幫我check完話部機所有野正常,仲話呢d高階機食電正常。我都無佢符…

引用:
原帖由 montejo 於 2021-10-13 09:41 AM 發表

vivo個apps 分身,唔支援messenger……好似而家都未搞掂
剛剛試,可以分身!

引用:
原帖由 samuelmsn 於 2021-10-13 06:32 PM 發表

剛剛試,可以分身!
終於改咗

香討可否分?

引用:
原帖由 montejo 於 2021-10-13 06:34 PM 發表

終於改咗

香討可否分?
冇得揀!

引用:
原帖由 samuelmsn 於 2021-10-13 06:37 PM 發表

冇得揀!
之前白痴到,fb可以但無messenger

引用:
原帖由 louishung 於 2021-10-13 06:17 PM 發表

我都覺得係,我走左上去牛頭角客服問,佢幫我check完話部機所有野正常,仲話呢d高階機食電正常。我都無佢符…
果下食電好多原因, 好似收唔到訊號, 部機發熱, 果下開左好多野NFC、GPS等等...都會搞到部機食電
之後冇問題?

引用:
原帖由 louishung 於 2021-10-13 06:17 PM 發表

你先check下邊啲apps用電最多先,我發現Facebook係超食電

引用:
原帖由 chenwingyin 於 2021-10-13 11:20 PM 發表

你先check下邊啲apps用電最多先,我發現Facebook係超食電
我剷左 fb, 無定位,黑背景,限際在部份後台無用 app, 都12%

引用:
原帖由 羽潔 於 2021-10-8 09:36 PM 發表

其實佢玩果一 二個星期 話ok 我就想知道有沒有真用家 用過天機 半年以上
榮耀x10max 天機800算唔算,年頭用到而家,冇投訴。

引用:
原帖由 lankusa 於 2021-10-12 02:31 PM 發表

大家都係國產野,要習慣?
用開華為emui,用其他android真係好似爭咁d嘢囉🤣

請問主畫面最左那頁可否取消?
如可以,如何取消?謝謝!

引用:
原帖由 louishung 於 2021-10-14 12:18 AM 發表

我剷左 fb, 無定位,黑背景,限際在部份後台無用 app, 都12%
咁有無其他app食電?如果知邊啲電池設定裡面有個背景耗電管理,可以set做邊啲app唔可以喺背景用

引用:
原帖由 chenwingyin 於 2021-10-14 11:10 PM 發表

咁有無其他app食電?如果知邊啲電池設定裡面有個背景耗電管理,可以set做邊啲app唔可以喺背景用
我發覺唔開wifi剩開數據晚上待機會好d

引用:
原帖由 louishung 於 2021-10-15 10:00 AM 發表

我發覺唔開wifi剩開數據晚上待機會好d
即係可能好多應用程式喺背景用wifi 上網download資料,而果啲應用程式用data就唔會上網

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]