• 瀏覽: 20,514
  • 回覆: 98
引用:
原帖由 chenwingyin 於 2021-10-15 11:27 PM 發表

即係可能好多應用程式喺背景用wifi 上網download資料,而果啲應用程式用data就唔會上網
謝謝提點

熱賣及精選
引用:
原帖由 louishung 於 2021-10-15 10:00 AM 發表

我發覺唔開wifi剩開數據晚上待機會好d
如果你發現到wifi問題,仲有機會係你位置接收wifi訊號好差,佢要不斷去搵你訊號都會好食電,情況就好似你收唔到手機訊號得1-2格一樣,會好食電加機身發熱

引用:
原帖由 lankusa 於 2021-10-16 03:14 PM 發表

如果你發現到wifi問題,仲有機會係你位置接收wifi訊號好差,佢要不斷去搵你訊號都會好食電,情況就好似你收唔到手機訊號得1-2格一樣,會好食電加機身發熱
多謝提點,另外呢,唔知係咪心理作用,平時就算係訊號強之下,電量都好似去得幾快,果頭差完100%, 用幾下就無幾%, 我都係輕量用戶,唔打機,之前用vivo x21, vivo x50 pro+, 再轉三叔s20fe,印象中好似無去得咁快(純討論唔好見怪)…

引用:
原帖由 louishung 於 2021-10-17 12:08 AM 發表

多謝提點,另外呢,唔知係咪心理作用,平時就算係訊號強之下,電量都好似去得幾快,果頭差完100%, 用幾下就無幾%, 我都係輕量用戶,唔打機,之前用vivo x21, vivo x50 pro+, 再轉三叔s20fe,印象中好似無去得咁快(純討論唔好見怪)…
老老實實如果長時間都係咁要求保養換電啦!但頭幾%跌快d都正常!

引用:
原帖由 louishung 於 2021-10-17 12:08 AM 發表

應該係正常,我部X70 Pro都係咁,應該話他牌子嘅機都係咁

引用:
原帖由 chenwingyin 於 2021-10-17 10:27 PM 發表

應該係正常,我部X70 Pro都係咁,應該話他牌子嘅機都係咁
感謝

btw, 有無人用緊佢個遊戲魔盒功能?

引用:
原帖由 chenwingyin 於 2021-10-8 03:27 PM 發表

港行vivo X70 Pro終於賣街,喺上個長周末玩咗幾日,到唔同地方試影,可以講呢部機影相拍片都好有質素。

個人覺得X70 Pro似相機多過似手機,影相同拍片質素有頂級水準。唔知係關感光元件事,用夜景模式影相通常只需手持2秒就得,快們比其他手機快。
好詳盡描述~

引用:
原帖由 lankusa 於 2021-10-9 10:01 PM 發表

大陸機黎講呢部應該叫有型唔太土, 個OS都係
拎上手輕盈~

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2021-10-22 01:08 AM 發表

拎上手輕盈~
用落部X70 Pro係無得輸,影相靚,拍片又有雲台

引用:
原帖由 chenwingyin 於 2021-10-23 11:31 PM 發表

用落部X70 Pro係無得輸,影相靚,拍片又有雲台
雲台係咩嚟??

引用:
原帖由 louishung 於 2021-10-14 12:18 AM 發表

我剷左 fb, 無定位,黑背景,限際在部份後台無用 app, 都12%
我開住WiFi,一晚待機先用咗2%

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2021-10-24 11:31 AM 發表

雲台係咩嚟??
X70 Pro個主鏡頭有雲台功能,簡單嚟講就係比OIS有更強嘅穩定性,拍片好似用咗雲台一樣,影夜景都可以減少手震影響畫質

引用:
原帖由 chenwingyin 於 2021-10-24 10:04 PM 發表

X70 Pro個主鏡頭有雲台功能,簡單嚟講就係比OIS有更強嘅穩定性,拍片好似用咗雲台一樣,影夜景都可以減少手震影響畫質
X70雲台連影相都可以用到

今日X70 Pro有軟件升級

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]