• 瀏覽: 20,099
  • 回覆: 97
請問vivo介面操作上如何? 這部電話的缺點是? 本人冇用過vivo,但對這部有興趣

熱賣及精選
引用:
原帖由 異域消失了理想 於 2021-10-26 12:13 PM 發表

請問vivo介面操作上如何? 這部電話的缺點是? 本人冇用過vivo,但對這部有興趣
介面操作同其他Android手機差唔多,好易上手
暫時仲未見到缺點,除咗影相拍片夠,我用嚟打機都好流暢

引用:
原帖由 異域消失了理想 於 2021-10-26 12:13 PM 發表

缺點未電池用得快

引用:
原帖由 chenwingyin 於 2021-10-23 11:31 PM 發表

用落部X70 Pro係無得輸,影相靚,拍片又有雲台
唔計影相, 拍片, 操作同華為, samsung比得唔得? 我對vivo都好有興趣

我用開華為,現在想入 x70....... 但糸佢半年前先出 x60, 甘快

引用:
原帖由 chenwingyin 於 2021-10-25 10:21 PM 發表

今日X70 Pro有軟件升級
我今日都仲未收到!

引用:
原帖由 samuelmsn 於 2021-10-27 01:01 PM 發表

我今日都仲未收到!
剛剛收到更新了

引用:
原帖由 andy14011982 於 2021-10-27 08:37 AM 發表

唔計影相, 拍片, 操作同華為, samsung比得唔得? 我對vivo都好有興趣
基本上係無分別啦,咪又係Android OS

引用:
原帖由 chenwingyin 於 2021-10-27 05:09 PM 發表

基本上係無分別啦,咪又係Android OS
如果xperia 1 iii同x70比, 你覺得邊部好?

好似幾正

引用:
原帖由 andy14011982 於 2021-10-27 05:39 PM 發表

如果xperia 1 iii同x70比, 你覺得邊部好?
影相會係X70 Pro質素高啲,尤其係夜景你會見到X70 Pro影嘅相detail好多

引用:
原帖由 chenwingyin 於 2021-10-28 10:51 PM 發表

影相會係X70 Pro質素高啲,尤其係夜景你會見到X70 Pro影嘅相detail好多
操控呢? 我見d人對sony機評價一般, vivo比較少聽人講

引用:
原帖由 andy14011982 於 2021-10-27 08:37 AM 發表

電話响,唔可以好似華為咁,放近耳邊就可以接聽,唔知有冇得set

另外,待機時如果收到gmail、outlook等電郵,待機畫面沒有通知,要解鎖後喺上面嗰行通知欄先見到!

引用:
原帖由 samuelmsn 於 2021-10-29 02:54 PM 發表

另外,待機時如果收到gmail、outlook等電郵,待機畫面沒有通知,要解鎖後喺上面嗰行通知欄先見到!
咁樣又好似差啲喎

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]