• 瀏覽: 1,646
  • 回覆: 11
  • 追帖: 1
上網速度如何?

More mobile快啲?

引用:
原帖由 籠中扁扁的OL 於 2021-10-10 11:37 AM 發表

上網速度如何?

More mobile快啲?
No more

用Lucky Sim,你要預咗佢慢,一定唔可以打on line game。若果主要用whatsapp/face book就平靚正,睇片就睇吓你身在乜嘢位置,搭地鐵睇就死梗。

lucky sim如果用VoLTE通話好多時都對方聽不到你說話

有冇人知道本身lucky sim個plan得通話,如果要轉有埋數據嘅plan,係咪要用哂啲分鐘/到期先轉到plan?

引用:
原帖由 籠中扁扁的OL 於 2021-10-10 10:23 PM 發表

有冇人知道本身lucky sim個plan得通話,如果要轉有埋數據嘅plan,係咪要用哂啲分鐘/到期先轉到plan?
當然不是。
可以隨時轉,即是取消舊plan再買新plan,只用過一日都得。不過舊plan所有數據、分鐘即時作廢,亦不會賠償。打過電話給cs就可以取消。
一般不容許多於一個plan的儲值卡都按此原則辦理。

引用:
原帖由 wahcli 於 2021-10-11 12:54 AM 發表

當然不是。
可以隨時轉,即是取消舊plan再買新plan,只用過一日都得。不過舊plan所有數據、分鐘即時作廢,亦不會賠償。打過電話給cs就可以取消。
一般不容許多於一個plan的儲值卡都按此原則辦理。
檔口啲職員唔識搞,增值咗先話轉唔到

引用:
原帖由 籠中扁扁的OL 於 2021-10-11 01:33 AM 發表

檔口啲職員唔識搞,增值咗先話轉唔到
如上帖所說,你打過電話給cs就可以取消舊plan,之後可以自己打code開新plan。檔口的人無權處理。

用緊more mobile
佢帶號碼就一定平過lucky. 唔使上台費同咭費
加上而家more mobile 行4.5g

引用:
原帖由 klaukc 於 2021-10-10 07:58 PM 發表

用Lucky Sim,你要預咗佢慢,一定唔可以打on line game。若果主要用whatsapp/face book就平靚正,睇片就睇吓你身在乜嘢位置,搭地鐵睇就死梗。
同意,希望摟主唔好用luck y😉

引用:
原帖由 XYZFUN 於 2021-10-11 13:51 發表

用緊more mobile
佢帶號碼就一定平過lucky. 唔使上台費同咭費
加上而家more mobile 行4.5g
到那攪帶NUMBER…? 有無3年PLAN ?
THX

咁同屬CSL既Lucky Sim 和 HK Mobile (Hemat) 邊個好D? Thx!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]