• 瀏覽: 2,259
  • 回覆: 11
  • 追帖: 1
請問我新買左部A52有些東西不太明白,在淘寶了條6A數據線,請問可以試用嗎?有危險嗎?

熱賣及精選
乜野叫"新興6A數據線"?
一條數據線, 會有乜危險?
A52 頂盡都係25W沖電, 你隊個小米120W快充. 都唔會充到佢爆炸
又話試用又成, 幾十蚊野, 咁多疑慮就唔好用

""比如小米120W快充就需要6A電流數據線,充電頭和數據線必須一一匹配,否則不能觸發快充。""

A52 25W沖電, 你買條6A都係多魚, 唔會快左

引用:
原帖由 ryan111111 於 2021-10-12 05:52 AM 發表

乜野叫"新興6A數據線"?
一條數據線, 會有乜危險?
A52 頂盡都係25W沖電, 你隊個小米120W快充. 都唔會充到佢爆炸
又話試用又成, 幾十蚊野, 咁多疑慮就唔好用

""比如小米120W快充就需要6A電流數據線,充電頭和數據線必須一一匹配,否則不能觸發快充。""

A52 25W沖電, 你買條6A都係多魚, 唔會快左:smile_3 ...
咁請問應該是買配對幾A線才對呢?謝謝你,因為真唔明

引用:
原帖由 樓上泛黃的白襪 於 2021-10-12 12:06 發表

咁請問應該是買配對幾A線才對呢?謝謝你,因為真唔明
呢啲得架啦

附件

Screenshot_20211012-123753.jpg(95.42 KB)

2021-10-12 12:38 PM

引用:
原帖由 ryan111111 於 2021-10-12 12:38 PM 發表

呢啲得架啦
好,唔該晒,係咪即係只能用3A?

引用:
原帖由 樓上泛黃的白襪 於 2021-10-12 13:07 發表

好,唔該晒,係咪即係只能用3A?
無所謂,用6A都得

QC 3.O Spec

要看 A52 用的電壓是多少,25W÷電壓就可以算出多少 A。A52 沒有公佈快差用的電壓

引用:
原帖由 dooropener 於 2021-10-17 03:50 PM 發表

QC 3.O Spec

要看 A52 用的電壓是多少,25W÷電壓就可以算出多少 A。A52 沒有公佈快差用的電壓
哦,有小小明,唔該晒

引用:
原帖由 樓上泛黃的白襪 於 2021-10-17 17:10 發表

哦,有小小明,唔該晒
有乜咁難理解??

講左咁耐先係小小明????????

你部電話最高支持25W, 是旦一條淘寶10蚊人仔既3A線就可以, 支持到25W

買6A都無問題, 都可以支持25W, 唔會叉壞機, 只不過無必要

引用:
原帖由 ryan111111 於 2021-10-18 05:33 AM 發表

有乜咁難理解??

講左咁耐先係小小明????????

你部電話最高支持25W, 是旦一條淘寶10蚊人仔既3A線就可以, 支持到25W

買6A都無問題, 都可以支持25W, 唔會叉壞機, 只不過無必要
明白,謝謝,只是我對電話白痴啫🙈

引用:
原帖由 樓上泛黃的白襪 於 2021-10-12 02:59 AM 發表

請問我新買左部A52有些東西不太明白,在淘寶了條6A數據線,請問可以試用嗎?有危險嗎?
正正常常買條samsung原廠線都唔係貴

點解咁都要淘

最近淘左2條2米+2條1.2米6A 線,32蚊人仔,試過全部可以support華為手機快充,至於耐唔耐用就未知

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]