• 瀏覽: 5,899
  • 回覆: 45
  • 追帖: 1
https://unwire.hk/2021/10/13/iphone-13-series-screen-power-battery-life-report-long-lasting-devices/mobile-phone/?fbclid=IwAR1NtBw0v5C5mALgMK3yUeEvYjnBN4GzCW_UMj4obSn3XoCs2iJ90OBRxbk
網站 AnandTech 日前為 4 款新上市的 iPhone 13 系列手機,進行了針對電池續航時間的測試,結果成績打破了不少人有關 iPhone 電池續航表現欠佳的想法。其中 iPhone 13 Pro Max、iPhone 13 和 iPhone 13 Pro 在其中一項測試中,更包辦了頭三位。

第一個測試以 60Hz 屏幕更新率和 Wi-Fi 連線進行網頁瀏覽,結果 iPhone 13 Pro Max 以 21.68 小時奪冠,iPhone 13 和 iPhone 13 Pro 分別以 16.82 和 16.62 小時排第二和第三位,而 ASUS ROG Phone 5 以 16.60 小時排第四位,Samsung Galaxy S21 Ultra 以 15.91 小時排第七。
另一測試則將屏幕更新率提升至 120Hz,iPhone 13 Pro Max 依然以 18.77 小時排第一,第二位為 14.93 小時的 ASUS ROG Phone 5,iPhone 13 Pro 則以 14.20 小時得季軍。電池續航時間能夠超越旗艦 Android 手機,除了因為 iPhone 13 系列的電池容量較上代增加 8% 至 18%,亦與 A15 Bionic 處理器有不俗的節能能力有關。

熱賣及精選
用緊13pro max.電方面真係幾堅

唔覺

我都用緊iphone 13 pro max 電量一流apple 真係勁

13慨我都認同

引用:
原帖由 仲夏有作業 於 2021-10-13 11:16 PM 發表

唔覺
你機都無 唔覺都好正常 可悲

引用:
原帖由 天又南 於 2021-10-14 02:58 AM 發表

你就無,如果唔係唔會堅持舊電咁超然

iPhone 終於醫好個腎,唔駛孭住個尿袋出街

引用:
原帖由 天又南 於 2021-10-14 02:58 AM 發表

今代13真係ok😸

引用:
原帖由 仲夏有作業 於 2021-10-14 06:59 AM 發表

C兄
佢得果一部廿文廿武
你理佢
有半打先講

引用:
原帖由 仲夏有作業 於 2021-10-14 06:59 AM 發表

Show你個電池畫面比大家睇睇點唔覺。

引用:
原帖由 Ryan2222222222 於 2021-10-14 09:45 AM 發表

C兄
佢得果一部廿文廿武
你理佢
有半打先講
半打?唔知以為你講樓定車呀!同一部手機有半打先講得?你食左藥先上黎啦!
13 pro max你有半打?比我見識下!
咩都要有半打先講啦!我講馬使唔使有半打馬先講得?講車使唔使要半打同款車先講得?講你老母使唔使半打你老母先講得呀!

引用:
原帖由 公園長長採購 於 2021-10-14 08:48 AM 發表

iPhone 終於醫好個腎,唔駛孭住個尿袋出街
咁多年都無用過尿袋

唔知如果13min舊電可唔可以頂6個鐘

引用:
原帖由 真變出了牛 於 2021-10-14 06:38 PM 發表

唔知如果13min舊電可唔可以頂6個鐘
可以頂6個鐘 同pro差唔多時間

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]