• 瀏覽: 1,898
  • 回覆: 16
我係華為錢包加左八達通同門卡s,  但就加唔倒銀行卡, 係唔係要特定既銀行卡先加倒?

熱賣及精選
引用:
原帖由 taronc 於 2021-10-13 06:21 PM 發表

我係華為錢包加左八達通同門卡s,  但就加唔倒銀行卡, 係唔係要特定既銀行卡先加倒?
加卡嗰時有一行寫住支援銀行,點入去睇下啦

引用:
原帖由 new文 於 2021-10-13 06:24 PM 發表

加卡嗰時有一行寫住支援銀行,點入去睇下啦
睇倒喇,原來得2間銀聯可選擇,唔怪之試左hsbc同上商既銀聯都唔得

引用:
原帖由 taronc 於 2021-10-13 06:30 PM 發表

睇倒喇,原來得2間銀聯可選擇,唔怪之試左hsbc同上商既銀聯都唔得
我仲無奈,有銀聯得恒生,中銀就visa,調轉晒🤣

引用:
原帖由 new文 於 2021-10-13 06:42 PM 發表

我仲無奈,有銀聯得恒生,中銀就visa,調轉晒🤣
好簡單啫,兩間都申請多一張咪得囉,又唔係要畀錢先有嘅!

引用:
原帖由 阿爾拔 於 2021-10-13 07:15 PM 發表

好簡單啫,兩間都申請多一張咪得囉,又唔係要畀錢先有嘅!
唔想咁多張,又用開慣paywave,手機又有支付寶八達通微信支付,冇所謂啦,之前驚要縛卡先開到八達通,原來唔使都可以,咁就冇咩大問題了。🙏

我係華為錢包加左八達通同門卡s, 但就加唔倒銀行卡, 係唔係要特定既銀行卡先加倒

引用:
原帖由 隔離肥沃的樓奴 於 2021-10-14 01:25 PM 發表

我係華為錢包加左八達通同門卡s, 但就加唔倒銀行卡, 係唔係要特定既銀行卡先加倒
#3已有答案了

我華為錢包已加門卡,八達通交通卡,和工行銀聯卡

引用:
原帖由 new文 於 2021-10-13 08:08 PM 發表

唔想咁多張,又用開慣paywave,手機又有支付寶八達通微信支付,冇所謂啦,之前驚要縛卡先開到八達通,原來唔使都可以,咁就冇咩大問題了。🙏
註冊BocPay,申請張中銀銀聯icard虛擬卡,1分鐘搞掂,即綁埋huawei pay、雲閃付,三者簽賬都有10倍積分,幾筍架!

引用:
原帖由 lyh80115 於 2021-10-15 08:14 PM 發表

註冊BocPay,申請張中銀銀聯icard虛擬卡,1分鐘搞掂,即綁埋huawei pay、雲閃付,三者簽賬都有10倍積分,幾筍架!
Boc pay我有,試下先😜🙏

引用:
原帖由 taronc 於 2021-10-13 06:30 PM 發表

唔系喎,支援超過100間銀行。

引用:
原帖由 louishk 於 2021-10-15 11:01 PM 發表

唔系喎,支援超過100間銀行。
港版係得3間

引用:
原帖由 lyh80115 於 2021-10-15 11:52 PM 發表

港版係得3間
樓主無話系港版定國行喎。

引用:
原帖由 louishk 於 2021-10-16 04:08 AM 發表

樓主無話系港版定國行喎。
國行港行,支援香港卡就得呢三間

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]