• 瀏覽: 3,363
  • 回覆: 23
  • 追帖: 1
最近2個月上網好慢,
仲要有時load空氣1分鐘同一位置
用ofca 測速佢仲要顯示係 3台

熱賣及精選
勁上網慢?

最近2個月我唔覺有咩問題, 會唔會你卡/機有事?
速度都OK 呀

我部舊iPhone有時OFCA測速都會認左csl做smt
唔知同我以前插過smt sim做副sim有冇關係

引用:
原帖由 ayu_ayu 於 2021-10-18 10:47 AM 發表

我部舊iPhone有時OFCA測速都會認左csl做smt
唔知同我以前插過smt sim做副sim有冇關係
Ofca 出錯?

引用:
原帖由 peggyluioo 於 2021-10-17 10:57 PM 發表

印象中好似唔係,csl慢左好耐啦
本來都慢. 但呢2個月係超誇張.
差過姐姐卡(卡巴仁)

呢幾間算好啦, 最近大半年我用SMARTONE, 人多個陣就成日勁慢, 甚至上唔到網, 做測速係可以連UPLOAD都差到做唔到...

引用:
原帖由 hotto22 於 2021-10-18 12:15 PM 發表

呢幾間算好啦, 最近大半年我用SMARTONE, 人多個陣就成日勁慢, 甚至上唔到網, 做測速係可以連UPLOAD都差到做唔到...
我都覺醒目台呢幾個月差左
但今個月特別差
夜晚成日load唔到
頭先又係咁

我用緊4G,真係最近兩個月差左好多好多,
原本無論是否用緊用量王,我都完全唔覺有分別,一樣咁爽快,當真無限咁用。
而家無論是否用緊用量王都係一樣無分別咁慢,
以前係沒有斷線的經歷,現在會斷線。

勁上網慢

引用:
原帖由 小志仔 於 2021-10-18 12:54 PM 發表

原本無論是否用緊用量王,我都完全唔覺有分別,一樣咁爽快,當真無限咁用。
我平時出入港九多, 反而覺得呢半年收得好好多, 死位少左
如果講新界, 我記得以前過大欖隧道收得好差, 宜加上網就一直好順,
而且MTR之前有D 死位, 最近再去上網已經正常

引用:
原帖由 小志仔 於 2021-10-18 12:54 PM 發表

我用用量王一直都咁慢,極少情況下會有雙位數Mbps

CSL都真係越用越差,以前好D
反而3仔升左上5G後幾有驚喜收得都唔錯

主題標籤 #csl
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]