• 瀏覽: 7,703
  • 回覆: 30
  • 追帖: 1
1010合約11月尾到期,佢打黎比offer我$337 5G plan 112Gb之後就用量王,係網上見到中國移動$238有100gb其後就無限50M,我1516唔知揀邊個好,各位師兄師姐有咩意見

#5g
熱賣及精選
如果你1010用得好,價錢又滿意咪繼續囉,
唔滿意先諗其它。

引用:
原帖由 小志仔 於 2021-10-21 06:55 PM 發表

如果你1010用得好,價錢又滿意咪繼續囉,
唔滿意先諗其它。
實不相瞞,我唔太滿意,可能我住個到咁啱唔係收得咁好

引用:
原帖由 phoebe_eri 於 2021-10-21 06:56 PM 發表

咁就唔好1516, 收得唔好就梗係轉啦。
但你肯定中移動會改善問題?

引用:
原帖由 小志仔 於 2021-10-21 07:41 PM 發表

咁就唔好1516, 收得唔好就梗係轉啦。
但你肯定中移動會改善問題?
就係唔肯定

引用:
原帖由 phoebe_eri 於 2021-10-21 07:52 PM 發表

就係唔肯定
所以唯有買儲值卡去試, 我都試緊, 試左一間重衰過而家用緊果間

引用:
原帖由 phoebe_eri 於 2021-10-21 06:56 PM 發表

轉啦

我去年由smt轉左去1010,經過一年的體驗,吾ok,衰過之間果間,可能我屋企同公司同1010吾夾,名大于實,下年完約我肯定走。

引用:
原帖由 pui_pui_yeah 於 2021-10-22 03:21 PM 發表

我去年由smt轉左去1010,經過一年的體驗,吾ok,衰過之間果間,可能我屋企同公司同1010吾夾,名大于實,下年完約我肯定走。
你由香港電訊轉左去SMT, 咁你完約之後轉3HK定中移動?

引用:
原帖由 pui_pui_yeah 於 2021-10-22 03:21 PM 發表

我之前就係由smt轉去csl,個時用仲好好地,之後csl upgrade 咗我去1010,但又儀特別好,依家仲有越來越慢既 趨勢

引用:
原帖由 小志仔 於 2021-10-22 06:16 PM 發表

你由香港電訊轉左去SMT, 咁你完約之後轉3HK定中移動?
我可能轉返去smt,亦有可能去3,我公司cmhk收得好差,吾考慮。其實之前我用左smt6年,幾好冇投訴,但去年想用5g,于是去左1010,用左一個月就後侮了。

引用:
原帖由 phoebe_eri 於 2021-10-21 12:42 PM 發表

1010合約11月尾到期,佢打黎比offer我$337 5G plan 112Gb之後就用量王,係網上見到中國移動$238有100gb其後就無限50M,我1516唔知揀邊個好,各位師兄師姐有咩意見
咁正過咗100G仲有50M速,我一直以為過100G只有5M速度

引用:
原帖由 小豬2016 於 2021-10-22 08:13 PM 發表

咁正過咗100G仲有50M速,我一直以為過100G只有5M速度
我打錯,係5m其實呢個速度係咪好慢?

引用:
原帖由 phoebe_eri 於 2021-10-22 06:44 PM 發表

我之前就係由smt轉去csl,個時用仲好好地,之後csl upgrade 咗我去1010,但又儀特別好,依家仲有越來越慢既 趨勢
我當初以為1010會好過csl先選擇1010,原來只係我一廂情願既諗法,實情仲差過smt,我就知道賴野了。

引用:

可能個別位唔同啦, 我係屋企同公司都係用1010收得好好多
SMT 係我公司好多位連電話都斷

主題標籤 #5g
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]