• 瀏覽: 12,568
  • 回覆: 85
  • 追帖: 1
IP12 用咗一年跌到92%

熱賣及精選
我SE2 用咗一年零五個月, 88%, 都係每日一差, 唔駛每日要兩三差0既話, 基本上唔會理個所謂健康度

引用:
原帖由 MuTeKi 於 2021-10-21 03:48 PM 發表

我SE2 用咗一年零五個月, 88%, 都係每日一差, 唔駛每日要兩三差0既話, 基本上唔會理個所謂健康度
去到70度可能要每日兩差

引用:
原帖由 胡三刀 於 2021-10-21 03:40 PM 發表

IP12 用咗一年跌到92%

引用:
原帖由 kaiyuk 於 2021-10-21 03:53 PM 發表

99係新機吧

引用:
原帖由 胡三刀 於 2021-10-21 03:51 PM 發表

去到70度可能要每日兩差
去到每日兩差0既話, 我諗我部機都用差唔多兩三年, 到時仲換乜鬼電, 直頭換機, 三千八蚊我部SE2, 我諗我唔會攞大幾百蚊換電

引用:
原帖由 MuTeKi 於 2021-10-21 03:54 PM 發表

去到每日兩差0既話, 我諗我部機都用差唔多兩三年, 到時仲換乜鬼電, 直頭換機, 三千八蚊我部SE2, 我諗我唔會攞大幾百蚊換電
咁SE2又抵用嘅

壹年用到88%,感覺用到80%以下就可以考慮更換了

用到咪得,理得佢仲有幾多%,浪費金錢ON99

以我用量,基本上用一年已經要中途充次電先夠一日用。
只要未能到下一次充電前已經無電咪換囉!
所以得六七十%都無關系因為有90%效能我中途都要充一次先夠一日使用。

幾多%唔係重點,好似我咁,公司有得充電,屋企有得充電,喺車又有得充電,基本上電力夠維持2個鐘(食飯)就無問題了

引用:
原帖由 thunderpig 於 2021-10-21 06:51 PM 發表

幾多%唔係重點,好似我咁,公司有得充電,屋企有得充電,喺車又有得充電,基本上電力夠維持2個鐘(食飯)就無問題了
老婆部ipx 用左近4年,健康度仲有82%。一日都係差兩次,早兩日去換電,原來舊電已經發脹晒啦。

引用:
原帖由 ygkazami 於 2021-10-21 07:06 PM 發表

老婆部ipx 用左近4年,健康度仲有82%。一日都係差兩次,早兩日去換電,原來舊電已經發脹晒啦。
發脹曬咁恐怖

引用:
原帖由 ygkazami 於 2021-10-21 07:06 PM 發表

原廠換?

我朋友一年 85

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]