• 瀏覽: 2,346
  • 回覆: 24
  • 追帖: 1
邊個好d, 用緊microsoft日swiftkey, 因為連接google, 個人感覺成日要connect好耐先出到字/完全無反應,就算出到字,都係得6-7成準

因為有用開ipad, 想知有邊種輸入法都係似ipad個種咁準

熱賣及精選
我本人就是由Gboard轉會到SwiftKey,非常好用,打字速度有所提升,現在正使用 Xiaomi 10T Pro。
而且我也有iPad,就個人喜好而言,我反而不喜歡iPad的打字感覺。

引用:
原帖由 rtrtrt2006 於 2021-10-23 01:44 AM 發表

我本人就是由Gboard轉會到SwiftKey,非常好用,打字速度有所提升,現在正使用 Xiaomi 10T Pro。
而且我也有iPad,就個人喜好而言,我反而不喜歡iPad的打字感覺。
但我講緊嘅係語音輸入喎,因為有陣時玩得手機多,隻手指公開始痛所以諗住用語音輸入比較快

引用:
原帖由 siulong31255 於 23-10-2021 07:56 發表

但我講緊嘅係語音輸入喎,因為有陣時玩得手機多,隻手指公開始痛所以諗住用語音輸入比較快
還可以啦!沒什麼問題。
準繩度的高低是根據閣下發音的準確程度。
他們程序使用機器學習(Machine Learning)的演算法,愈用得多就會愈準。
可能你以前用iPad的語音輸入足夠多,所以它的分辨率更高。

引用:
原帖由 rtrtrt2006 於 2021-10-23 02:29 PM 發表

還可以啦!沒什麼問題。
準繩度的高低亦根據閣下發音的準確程度。
他們程序使用機器學習(Machine Learning)的演算法,愈用得多就會愈準。
可能你以前用iPad的語音輸入足夠多,所以它的分辨率更高。
咁又好少喎,

引用:
原帖由 siulong31255 於 23-10-2021 14:43 發表

咁又好少喎,
咁就用多D囉!
愈用得多會愈好。

引用:
原帖由 rtrtrt2006 於 2021-10-23 03:01 PM 發表

咁就用多D囉!
愈用得多會愈好。
我意思係ipad 用語音輸入好少,用SwiftKey 個個多d, 就係唔知點解有陣時佢撳咗個掣之後跟住佢冇反應好古怪

我用swiftkey嗰個就係 禁實逗號跟住佢會出個google個圖一個語音輸入好似附圖咁 你哋係咪咁樣

引用:
原帖由 rtrtrt2006 於 2021-10-23 03:01 PM 發表

咁就用多D囉!
愈用得多會愈好。
同埋我發現喺香討apps如果咁樣用呢個語音輸入回覆,佢係冇嘢出過唔知點解會卡左係到,出唔到啲字囉

引用:
原帖由 siulong31255 於 23-10-2021 16:46 發表

我意思係ipad 用語音輸入好少,用SwiftKey 個個多d, 就係唔知點解有陣時佢撳咗個掣之後跟住佢冇反應好古怪

我用swiftkey嗰個就係 禁實逗號跟住佢會出個google個圖一個語音輸入好似附圖咁 你哋係咪咁樣
係!
SwiftKey都是調用Google的語音輸入。

引用:
原帖由 siulong31255 於 23-10-2021 16:47 發表

同埋我發現喺香討apps如果咁樣用呢個語音輸入回覆,佢係冇嘢出過唔知點解會卡左係到,出唔到啲字囉
如果出唔到,我會轉番用速成輸入。

引用:
原帖由 rtrtrt2006 於 2021-10-23 05:21 PM 發表

如果出唔到,我會轉番用速成輸入。
我係要手動打字😅或者語音落記事薄,再copy paste 番過黎

引用:
原帖由 siulong31255 於 2021-10-23 05:24 PM 發表

我係要手動打字😅或者語音落記事薄,再copy paste 番過黎
華為剛更新小藝自帶輸入好正 去大陸更新果個會好用好多

引用:
原帖由 羽潔 於 2021-10-26 11:59 PM 發表

華為剛更新小藝自帶輸入好正 去大陸更新果個會好用好多
你講緊點搵到?

引用:
原帖由 siulong31255 於 2021-10-27 12:01 AM 發表

你講緊點搵到?
華為手機更新最新版本 在轉去中國 用中國版 會比國際震動好好多

引用:
原帖由 siulong31255 於 2021-10-27 12:01 AM 發表

你講緊點搵到?

國際版冇機械鍵盤。

主題標籤 #ipad
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]