• 瀏覽: 3,445
  • 回覆: 11
  • 追帖: 1
CSL 86-易加強版每月$30/30分鐘內地電話號碼內地通話抵唔抵用?

熱賣及精選
低到爛啦,仲問,邊到搵到咁平呀

ok

30分鐘好似好少

抵就唔抵,但係就唔洗換卡,一張卡攪掂晒

有電話號碼可以開戶口

我大陸開既中移8元人仔一個月,

包30分鐘大陸話費,

大陸上網扣1.5元1.5g一日,唔用唔扣

如果同大陸網絡商比,一定唔夠大陸抵
我以前都起大陸既中移動出了月費卡
每月6蚊人仔5gb 4G,純粹係用嚟開大陸戶口連Alipay用
我見中聯通有每月2蚊人仔,但係我冇去問詳情
如果真係純粹收SMS同大陸開戶口用,其實唔洗理網絡質素,SMS一定係冇問題
大陸中移動上網係好快,但係佢鎖好多網,你要上香港網就好多都要翻牆
如果起坊間仲買到中移動一卡雙號儲值卡(絕版,停咗冇出好耐)
去做實名登記,有埋大陸號,每月6蚊港幣,純收SMS開戶口係極抵
養香港卡好過養大陸卡,有咩事你起香港門市就可以處理,大陸卡一定要大陸門市處理
咁csl果個86易抵唔抵,真係睇你會唔會去大陸開卡,或去搵其他香港儲值卡實名去拎個大陸號
如果以上兩個方法都唔做,86易真係抵
而我就係一張大陸中移動月費卡 + 一張陳年香港中移動一卡雙號(已實名有大陸號)
大陸6蚊人仔,香港6蚊港幣
我也有csl 86易,月費plan包埋,免費,但係我冇用佢去登記野,所以我冇用

引用:
原帖由 GILL欣桐 於 2021-11-21 10:35 AM 發表

如果同大陸網絡商比,一定唔夠大陸抵
我以前都起大陸既中移動出了月費卡
每月6蚊人仔5gb 4G,純粹係用嚟開大陸戶口連Alipay用
我見中聯通有每月2蚊人仔,但係我冇去問詳情
如果真係純粹收SMS同大陸開戶口用,其實唔洗理網絡質素,SMS一定係冇問題
大陸中移動上網係好快,但係佢鎖好多網,你要上香港網就好多都要翻牆
如果起坊間仲買到中移動一卡雙號儲值卡(絕版,停咗冇出好耐)
去做實 ...
我整咗啦 每月$28

引用:
原帖由 hoiyiu0011 於 2021-11-21 11:11 AM 發表

我整咗啦 每月$28
上份合約已經送86易,2gb中國數據
2020年1月中新合約
2020年1月尾開始就肺炎,都冇得返去
到而家再簽新合約,即係上份合約86易同2gb中國數據都係冇用過

引用:
原帖由 GILL欣桐 於 2021-11-21 11:26 AM 發表

上份合約已經送86易,2gb中國數據
2020年1月中新合約
2020年1月尾開始就肺炎,都冇得返去
到而家再簽新合約,即係上份合約86易同2gb中國數據都係冇用過
其實我都好少上去

引用:
原帖由 hoiyiu0011 於 2021-11-21 11:30 AM 發表

其實我都好少上去
我以前都係一個月上去一次
但係你一上去,基本上都唔收現金,迫你用電子支付
焗住你要開電子支付,電子支付又要link銀行
銀行又要電話,電話又要實名,最衰86易太遲出,如果唔係慳好多
唔洗養住兩張卡

主題標籤 #csl
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]