• 瀏覽: 10,200
  • 回覆: 83
  • 追帖: 2
本主題由 呆頭鳥 於 2021-11-12 06:05 AM 移動
一係就買最平既andriod 機, 一係買最平既二手iphone, 邊樣好?

熱賣及精選
你手機的imei號碼,會同sim卡電話號碼,一齊send比基站,隨時都知道你去過邊度,資料比安心出行更齊全!

我舉個例子,某笨賊,用手機 m1 (出廠imei 號碼 i1),裝左sim卡s1,平日自己用,用的時候,電話公司會收到(i1同s1呢個組合)

該笨賊,某日去搵食,買左張不記名sim卡s2,但系用左自己平日用的手機m1(imei i1不變),以為換左sim冇人知,其實電話公司係收到 i1/s2 呢個組合!

好啦!差佬做嘢,見到i1,睇翻呢個 imei 號碼,曾經插過邊幾張 sim 卡,就知道原來 s1 同 s2 係同一個人用,就拉左個笨賊!

咁如果個笨賊,用第二部手機 m2 搵食(imei i2,插入sim s2),差佬又會唔會捉到佢呢?答案係難D,不過搵多幾次食都可能會捉到,你估下點解?

andriod機睇你買咩牌子 最平幾百蚊都已經有, 二手iphone就要搵下同撞手神

Android機可以自己裝apk,唔使經play store,唔插卡同清洗所有wifi紀錄就得,你經play store安裝已經有你資料。
iPhone就一定要經app store,無得搞,所以咁多人去買Android機。

引用:
原帖由 雲林真美 於 2021-11-12 12:36 PM 發表

andriod機睇你買咩牌子 最平幾百蚊都已經有, 二手iphone就要搵下同撞手神
二手iphone去邊買最好? 先達OK嗎

引用:
原帖由 HKShooter 於 2021-11-12 01:59 PM 發表

Android機可以自己裝apk,唔使經play store,唔插卡同清洗所有wifi紀錄就得,你經play store安裝已經有你資料。
iPhone就一定要經app store,無得搞,所以咁多人去買Android機。
經play store唔一定有你資料,開新帳戶咪可以

引用:
原帖由 Gakk1iscute 於 2021-11-12 02:03 PM 發表

先達好大機會俾人昆, 最好都係去 Carousell,仲可以參考埋其他人放緊幾錢,唔使怕買貴左

多舊魚的做法、你若是良民無人對你有興趣、你若是去“做世界”差佬一定揾到你!

目標係避開安心出行,唔知網友有無裝Google app, 裝左 Google,FB, 咪一樣出賣自己

引用:
原帖由 Gakk1iscute 於 2021-11-12 12:46 AM 發表

一係就買最平既andriod 機, 一係買最平既二手iphone, 邊樣好?
Sure 小米手機,有平有貴👍

引用:
原帖由 Gakk1iscute 於 2021-11-12 02:03 PM 發表

係旋轉拍賣到見到有二手手機店多好評,有一個月保養,但唔知價錢算唔算貴

[attach]12829764[/attach]
[attach]12829765[/attach]

引用:
原帖由 lhcdims 於 2021-11-12 09:39 PM 發表

就係呢隻紅米9A,五月份己買,當時都係599人仔,安心出行,粵康碼都無問題。雖然國行,但可裝apk, 一樣咁用。

引用:
原帖由 sirlo 於 2021-11-12 11:55 PM 發表

就係呢隻紅米9A,五月份己買,當時都係599人仔,安心出行,粵康碼都無問題。雖然國行,但可裝apk, 一樣咁用。
係囉,599!仲要係大mon大電8核cpu,真系唔識講!小米ceo應該痴左綫!

引用:
原帖由 雲林真美 於 2021-11-12 03:56 PM 發表

先達好大機會俾人昆, 最好都係去 Carousell,仲可以參考埋其他人放緊幾錢,唔使怕買貴左
我都係Carousell 買,個價點都會平過同先達二手佬

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]