• 瀏覽: 9,722
  • 回覆: 82
  • 追帖: 2
本主題由 呆頭鳥 於 2021-11-12 06:05 AM 移動
華為

熱賣及精選
做人要有骨氣啲做乜要嘥幾嚿水去為咗個安心出行啫!冇撚用

引用:
原帖由 lhcdims 於 12/11/2021 10:43 發表

你手機的imei號碼,會同sim卡電話號碼,一齊send比基站,隨時都知道你去過邊度,資料比安心出行更齊全!

我舉個例子,某笨賊,用手機 m1 (出廠imei 號碼 i1),裝左sim卡s1,平日自己用,用的時候,電話公司會收到(i1同s1呢個組合)

該笨賊,某日去搵食,買左張不記名sim卡s2,但系用左自己平日用的手機m1(imei i1不變),以為換左sim冇人知,其實電話公司係收到 i1 ...
邊個叫你咁笨裝sim卡入去?
用黑心apps , 根本無需上網,   無需用sim卡

引用:
原帖由 blackkh 於 13/11/2021 11:32 發表

如果驚出面的apk,就找朋友有裝在gp下載的app,再裝一個apk轉換,就可將app轉換成apk檔,用線傳去電腦再拉落你電話裝就可以肯定是真
呢個方法完全係可以.

另一個方法就係用一個乾淨電話,  去老麥wi-fi, 或其他提供公共wi-fi嘅地方上網, 去apkpure或政府官網下載個a p k.
下載完之後開飛行模式, 安裝個apps就用得,  之後永遠唔使再上wi-fi.
部電話冇任何登記, 屬於nobody, 基本上任何人都可以拿去scan個Q R code

引用:
原帖由 ft907 於 2021-11-15 10:19 AM 發表

邊個叫你咁笨裝sim卡入去?
用黑心apps , 根本無需上網,   無需用sim卡
你就係 no.2 笨賊囉!唔插sim唔上網就唔知係你?我都唔想你入去坐!下次你搞嘢個陣,記得唔好帶自己用開個電話出街!(或者帶出街熄左佢都得)同埋翻屋企前記得熄左部搞野電話,兩部機唔好係同一發射站(我地大陸人叫基站)範圍內同時開機,咁你鍾意點搞大數據都查唔到!當然仲要注意cam 的問題,同埋換衫換鞋換口罩戴黑超戴帽除帽除黑超問題,背包又要帶兩個!我勸你一句,真系唔好搞啦!

ching收到未?知道點解yc會比差佬拉曬?

同埋唔好再叫我地 5 毛!diu 真係知唔知宜家咩年代?最少都要叫 5 蚊啦!

話時話,邊個話你知唔插 sim 部手機同基站冇信號交換?ching有冇發覺我對你好好?

引用:
原帖由 Gakk1iscute 於 2021-11-12 02:03 PM 發表

二手iphone去邊買最好? 先達OK嗎
幫蘋果賣廣告

引用:
原帖由 lhcdims 於 15/11/2021 11:11 發表

你就係 no.2 笨賊囉!唔插sim唔上網就唔知係你?我都唔想你入去坐!下次你搞嘢個陣,記得唔好帶自己用開個電話出街!(或者帶出街熄左佢都得)同埋翻屋企前記得熄左部搞野電話,兩部機唔好係同一發射站(我地大陸人叫基站)範圍內同時開機,咁你鍾意點搞大數據都查唔到!當然仲要注意cam 的問題,同埋換衫換鞋換口罩戴黑超戴帽除帽除黑超問題,背包又要帶兩個!我勸你一句,真系唔好搞啦!

ching收到未 ...
玩開手機,   有啲知識嘅,   都知唔插sim卡,   都可以打緊急電話啦

我一早講咗要開飛行模式,

而你對手機的飛行模式,   係一無所知, .

真係當自己政要大人物大富翁明星通緝犯,要咁撚驚

iphone pro max

smart tv 都得,有android 你托出街啦。

引用:
原帖由 雲林真美 於 2021-11-14 01:29 AM 發表

自由鳥做副卡係幾好, 無咩死位又唔貴
岩岩係carousell買手機又開多左張自由鳥, 要用佢個 promote code : CAROUSELL 就可以用 $80/12GB 個plan

昂九諗法,咁驚未唔好出街囉!

引用:
原帖由 Gakk1iscute 於 2021-11-12 12:46 AM 發表

一係就買最平既andriod 機, 一係買最平既二手iphone, 邊樣好?
點解要多一部呢?

咁驚就咪能用啦

去鴨記買左部全新機

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]