• 瀏覽: 9,723
  • 回覆: 82
  • 追帖: 2
本主題由 呆頭鳥 於 2021-11-12 06:05 AM 移動
引用:
原帖由 thinkbigsky5 於 2021-11-16 12:47 PM 發表

我見3仔360蚊都有部,用緊3既就買得
有冇多d資料?

熱賣及精選
有, IPHONE 13 PRO MAX

附件

Screenshot_1.jpg(83.93 KB)

2021-11-21 05:05 AM

引用:
原帖由 HKShooter 於 2021-11-13 11:35 AM 發表

又係呢啲所謂邏輯思考,八仔,信用卡,CCTV都唔係正苦嘢,唔係隨時攞得(當然依家就咩都得),但起碼都隔咗一重,安心出含係直接將資料傳入正苦都,梗係唔同啦。
按你嘅邏輯,去體育館沖涼,個個都除晒衫被人睇晒啦,點解啲人仲要閂門沖?原本無門啲體育館更衣室點解要全部裝番晒門?除非你有過人之短?
師兄講出重點 👍
所有手機OS,apps, 電訊商,手機製造商,end-to-end 網路設備製造商,都有可能偷個人資料訊息。問題是這些資料落入誰人手裡,後果是什麼?

引用:
原帖由 lhcdims 於 2021-11-15 11:11 AM 發表

你就係 no.2 笨賊囉!唔插sim唔上網就唔知係你?我都唔想你入去坐!下次你搞嘢個陣,記得唔好帶自己用開個電話出街!(或者帶出街熄左佢都得)同埋翻屋企前記得熄左部搞野電話,兩部機唔好係同一發射站(我地大陸人叫基站)範圍內同時開機,咁你鍾意點搞大數據都查唔到!當然仲要注意cam 的問題,同埋換衫換鞋換口罩戴黑超戴帽除帽除黑超問題,背包又要帶兩個!我勸你一句,真系唔好搞啦!

ching收到未 ...
對,沒有 SIM 手機都會同基站連繫。
如果是清水機,基站查到 IMEI 都搵唔到機主

引用:
原帖由 咸板 於 2021-11-16 03:00 PM 發表

幾舊水嘅係大陸手機,唔通唔怕洩漏行蹤?
另外,有撚用嘅又點會係曱甴丫。
唔喺嘛,大陸手機會洩漏行蹤?

引用:
原帖由 kshpse 於 2021-11-21 03:12 PM 發表

對,沒有 SIM 手機都會同基站連繫。
如果是清水機,基站查到 IMEI 都搵唔到機主
問題係如果次次出事,你個imei都係附近,個subset越來越細,真係想搵唔到你都幾難!

引用:
原帖由 lhcdims 於 2021-11-21 06:36 PM 發表

問題係如果次次出事,你個imei都係附近,個subset越來越細,真係想搵唔到你都幾難!
清水機冇Google冇SIM飛行模式關WI-FI 關藍牙,點搵?比如我在上水地鐵站附近住,去附近餐廳吃飯,某某餐廳出事,正苦喺咪封咗上水站所有公屋私樓檢查 IMEI?

引用:
原帖由 dooropener 於 2021-11-21 03:17 PM 發表

唔喺嘛,大陸手機會洩漏行蹤?
佢哋驚丫麻,係攞著數先唔怕洩漏

引用:
原帖由 kshpse 於 2021-11-21 07:21 PM 發表

清水機冇Google冇SIM飛行模式關WI-FI 關藍牙,點搵?比如我在上水地鐵站附近住,去附近餐廳吃飯,某某餐廳出事,正苦喺咪封咗上水站所有公屋私樓檢查 IMEI?
講緊點解咁多yc比人啦呀!

引用:
原帖由 lhcdims 於 2021-11-21 07:33 PM 發表

講緊點解咁多yc比人啦呀!
即喺搵唔倒啦

引用:
原帖由 kshpse 於 2021-11-21 02:53 PM 發表

師兄講出重點 👍
所有手機OS,apps, 電訊商,手機製造商,end-to-end 網路設備製造商,都有可能偷個人資料訊息。問題是這些資料落入誰人手裡,後果是什麼?
無錯,啲睇嘢片面,思考薄弱果班係唔會明,亦唔會諗到深入少少嘅嘢

二手舊iphone,安全方便

NokiA

samsung A12

政府官網係有APK下載的,只不過佢建 議係盡量在google Play裝啫
官網:https://www.leavehomesafe.gov.hk/tc/download

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]