• 瀏覽: 6,447
  • 回覆: 44
係年青人用嘅一垃圾軟件

熱賣及精選
引用:
原帖由 cmkwai 於 2021-11-13 01:52 PM 發表

係囉,唔知邊個柒頭扯到去死人失憶呢
米就係有D柒仔會死左/失憶, 應考慮改善機制幫下佢冚家囉
醒D當幫忙啦
ps.腦可換

引用:
原帖由 eric1966 於 2021-11-12 10:10 發表

從來未見過咁垃圾支付工具,
我轉了手機, 而且忘記登記時用那一個電話及那一個郵箱,
錯了便終身停用, 最攞命系無電話, 只能透過電郵,
但佢地理解能力又超乎常人, 佢地字典永無遺失, 亦唔明白點解會唔記得,
好彩政府無選擇佢地做消費劵,
唔系成功領取嘅人相信一半都無
挑 根本就係你自身問題 關人鬼事咩

係咁架啦 尊貴香港人 有錯只有人地出錯 自己永遠冇有錯

引用:
原帖由 sweetandsour 於 2021-11-13 05:54 PM 發表

米就係有D柒仔會死左/失憶, 應考慮改善機制幫下佢冚家囉
醒D當幫忙啦
ps.腦可換
辛苦你屋企人了

引用:
原帖由 cmkwai 於 2021-11-13 08:58 PM 發表

辛苦你屋企人了
邊似你咁幸福,死剩種一條冷,瓜左/失憶都免煩
醒D好冇....

有邊一種支付工具忘記咗電話號碼及電郵地址都可以用得返?

連電話號碼及電郵地址都可以唔記得嘅人,似乎未適合用電子支付工具吧

引用:
原帖由 ayu_ayu 於 2021-11-12 11:20 AM 發表

人地係用電話號碼同電郵做身份認證
你兩樣野都唔記得好難怪人地
唔通唔知電話號碼同電郵都可以俾任何人白撞咩?
起碼俾個電話直接對話嘛,
又或者親身去分行申請嘛,  
一味書信來往, 唗時間

睇完你個CASE反而我覺得幾安全

引用:
原帖由 eric1966 於 2021-11-15 10:34 AM 發表

起碼俾個電話直接對話嘛,
又或者親身去分行申請嘛,  
一味書信來往, 唗時間
無論記唔記得電話號碼同電郵,我兩樣都知都好難經電郵提供資料開返個帳戶,我經過電郵強烈投訴佢個payme垃圾之後,有專人經電話聯絡我提供資料開返個帳戶,我有問過個客戶服務員咩原因被停用帳戶,係唔係我做左啲咩例如入錯密碼等,佢話我知係冇原因,係隨機抽人停用帳戶要求提供資料唔關我事,無論如何等左7日而家已經開返可以繼續用。

引用:
原帖由 kim617hk 於 2021-11-22 08:37 PM 發表

無論記唔記得電話號碼同電郵,我兩樣都知都好難經電郵提供資料開返個帳戶,我經過電郵強烈投訴佢個payme垃圾之後,有專人經電話聯絡我提供資料開返個帳戶,我有問過個客戶服務員咩原因被停用帳戶,係唔係我做左啲咩例如入錯密碼等,佢話我知係冇原因,係隨機抽人停用帳戶要求提供資料唔關我事,無論如何等左7日而家已經開返可以繼續用。
你咪好彩,佢要我提供手機型號,截圖,列出一大堆要提供嘅資料,佢地再研究,唔俾人用無所謂,做咩咁缺德去玩人先,問一樣答完又問另一樣,往來電郵半年之久,幾十封,煩唔煩哦!唔用咪唔用咯,有寶咩!

引用:
原帖由 eric1966 於 2021-11-23 01:19 AM 發表

你咪好彩,佢要我提供手機型號,截圖,列出一大堆要提供嘅資料,佢地再研究,唔俾人用無所謂,做咩咁缺德去玩人先,問一樣答完又問另一樣,往來電郵半年之久,幾十封,煩唔煩哦!唔用咪唔用咯,有寶咩!
你咁好心機玩半年?我答完第一封再收第二封已經唔答佢,我叫佢直接打俾我

引用:
原帖由 kim617hk 於 2021-11-23 09:41 AM 發表

你咁好心機玩半年?我答完第一封再收第二封已經唔答佢,我叫佢直接打俾我
叫左啦, 佢唔肯打泥,
又無電話俾我打, 只叫我電郵, 回答佢一大堆問題,
然後又話已經重設,
咁我真系開到, 但一到身份証認証, 又話一張身份證只能用一個戶口, 於是只能收款,
如果入到錢, 可以俾錢, 但無法連結信用咭, 咁即是我收到錢只能一直放錢包,
而每一次俾錢, 可能要用其他方法轉賬去電子錢包, 或者去分行入現金,
我聽講可以申請匯豐咭, 唔需要ID 認證就可以縛咭, 可能我電郵經常小佢地, 竟然唔批,
又唔肯俾我去分行親自現身做認証, 堅持網上攪,
又唔肯電話溝通, 一定要電郵一問一答, 每答完一輪, 佢地自以為問題已經解決, 就發一份滿意調查問卷俾你,
你話呢D垃圾銀行系咪火都泥, 唯有唔用, 寧願老土D收飯錢收現金, 都唔想求佢地

引用:
原帖由 eric1966 於 2021-11-23 10:15 AM 發表

叫左啦, 佢唔肯打泥,
然後又話已經重設,
咁我真系開到, 但一到身份証認証, 又話一張身份證只能用一個戶口, 於是只能收款,
如果入到錢, 可以俾錢, 但無法連結信用咭, 咁即是我收到錢只能一直放錢包,
而每一次俾錢, 可能要用其他方法轉賬去電子錢包, 或者去分行入現金,
我聽講可以申請匯豐咭, 唔需要ID 認證就可 ...
收飯錢就用八仔啦,仲用playme?
用手機直接每個人收飯錢,攞張八仔出嚟一讀就扣咗。

引用:
原帖由 eric1966 於 2021-11-23 10:15 AM 發表

叫左啦, 佢唔肯打泥,
然後又話已經重設,
用到咁勞氣真係無謂用

引用:

叫左啦, 佢唔肯打泥,
然後又話已經重設,
打俾我嗰個客服話響電話幫我又得落銀行分行搞都得喎

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]