• 瀏覽: 10,418
  • 回覆: 61
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 奧薩瑪賓拉登 於 2021-11-17 07:57 PM 發表

上網睇過3個list,好多門市寄宿係豐澤入面
我自己都係去豐澤搞轉台
誠哥邊到都幫到你,一砌盡左3HK

熱賣及精選
引用:
原帖由 奧薩瑪賓拉登 於 2021-11-17 07:52 PM 發表

如果唔係個無限條款有限制,我 可能 已經揀左cmhk
cmhk?你會後悔的

引用:
原帖由 or801215 於 2021-11-17 09:10 AM 發表

樓主最後揀邊個,3台定CMHK呀?
不過邊間都好,唔係smartone就ok,近幾年做得好差
數馬通成日話自己網絡最好最多

引用:
原帖由 momkk123 於 2021-11-17 12:02 PM 發表

咁諗既話就應該唔會係揀呢兩間
尢其3hk個接收係完全唔合格
前一日搵朋友(佢咁岩新join sosim)喺我常用網絡嘅地點測速
至少做到4G信號滿格、上下速度1x mb,主觀覺得都叫做ok

雖然一個係3嘅5G、一個係sosim 4G,不過都應該值得參考

cmhk 最好
smt/csl 普通
3hk 地獄

cmhk 好

只比較4G, 室外分別不大,旺區可能cmhk好啲,商場入面就3好啲(冇咁多死位)

用緊$58,ok 。單支舊樓要$128,已是最平,給長者, 眼仔, wifi 電飯煲, 遙控智能鎖。。。以前其他要$300 起, 太貴無裝。

引用:
原帖由 奧薩瑪賓拉登 於 2021-11-17 08:08 PM 發表

揀3
一黎cmhk個無限條款冇得share,
二黎問過一個用cmhk嘅朋友,佢嘅評語係:一般、多死位

我本身都用咗smt3張約,
之前一直用落無乜大問題

係前幾個月夜晚繁忙時間玩內地B服game時成日連接唔到
同一時間普通上網又變慢好多(1080p都窒,)
(雖然呢排好似好D)

佢既5G新約嘅offer又麻麻(無限得5m真係唔夠用)
樓主用過3台記得上來報告下用成點,呢度有D"用家"話唔得,
SMT係差呀,5G聽番來都係投訴多

引用:
原帖由 奧薩瑪賓拉登 於 2021-11-17 08:17 PM 發表

前一日搵朋友(佢咁岩新join sosim)喺我常用網絡嘅地點測速
至少做到4G信號滿格、上下速度1x mb,主觀覺得都叫做ok

雖然一個係3嘅5G、一個係sosim 4G,不過都應該值得參考
你張SO SIM比我既測試慢,我平均有2X Mbps,
不過你1xMbps已經證明左速度ok,唔係上唔到先啦

引用:
原帖由 雲林真美 於 2021-11-17 12:22 AM 發表

3台服務真係麻麻地...門市愈黎愈少﹑CS又成日打唔通
要簽長約嘅建議樓主小心啲
我又唔係好覺少左門市,反而HKT同CSL合埋做一間鋪,變相少左鋪就真

引用:
原帖由 or801215 於 2021-11-18 09:09 AM 發表

樓主用過3台記得上來報告下用成點,呢度有D"用家"話唔得,
SMT係差呀,5G聽番來都係投訴多
成日話呢個唔好果個唔得,自己試最實際

引用:
原帖由 or801215 於 2021-11-18 09:11 AM 發表

你張SO SIM比我既測試慢,我平均有2X Mbps,
不過你1xMbps已經證明左速度ok,唔係上唔到先啦
用過sosim,我覺得3仔個網絡真心唔差

引用:
原帖由 davidko8 於 2021-11-18 12:20 PM 發表

我又唔係好覺少左門市,反而HKT同CSL合埋做一間鋪,變相少左鋪就真
其實好多區我見又有HKT, 又有CSL, 而且好多時又好近
如果兩間可以互相做到, 我覺得又唔駛做到好似711咁周圍都有既

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]