• 瀏覽: 7,383
  • 回覆: 34
  • 追帖: 1
+2
想請問一下,5g家居寬頻sim卡 是否可以放入wifi 蛋用?

#5g
可以係可以
但我會揀SMT個 Home 5G
至少萬一用唔到, 都可以7日內免費退錢呀

引用:
原帖由 無盡有寶寶 於 2021-11-24 12:24 AM 發表
可以係可以
主要係中移動過200gb 得返8mb
家用既話點上...

樓上兩件SMT低質打手問非所答
樓主應該係可以放WIFI的

中移5G HOME 基本PLAN 200G加過頭200G後無限10MB 可加58(每月)升去過200G後限速50MB
(ROUTER無型號限制)
數記200G限速10MB(指定ROUTER)
兩間同時用緊 就諗中移頻譜大嘅話 穩定

引用:
原帖由 樓下會P圖 於 2021-11-18 07:25 PM 發表
想請問一下,5g家居寬頻sim卡 是否可以放入wifi 蛋用?
No

引用:
原帖由 樓下會P圖 於 2021-11-18 07:25 PM 發表
常見問題:
1. 我可以自行購買5G無線路由器嗎?
答:客戶可以自行購買/經CMHK購買無線路由器, 但注意本服務只適用於指定型號行貨 / 原廠的5G CPE:
• Huawei 5G CPE Pro ;
• Huawei 5G CPE Pro 2 ;
• OPPO 5G CPE T1a (CTB03);
• Linksys FGW3000 5G CPE ;
• ZTE MC801A 5G INDOOR CPE
2. 在網上申請此服務計劃後,如何額外加購5G無線路由器? 可以分期付款嗎?
答:合資格客戶可於門市以優惠價加購5G無線路由器一次, 信用卡24個月免息分期適用於門市及以指定銀行信用卡購買折扣後金額達$1,500或以上的產品, 故亦適用於購買OPPO 5G CPE T1a / Linksys FGW3000 5G CPE

引用:
原帖由 無盡有寶寶 於 2021-11-24 12:24 AM 發表
可以係可以
你用過未呀
又無料扮代表

引用:
我用緊SMT 真係接收好差
佢四種5G Router我除咗華為買唔到
三部都有
中興幔
OPPO快啲不過設定麻煩
Linksys直頭收咗到
不過用得5G家居寬頻係玩流動

引用:
原帖由 Ryan2222222222 於 2021-12-13 07:33 PM 發表

三部都有
中興幔
點會用數記㗎?

引用:
原帖由 奇人奇神 於 2021-12-13 08:50 PM 發表

點會用數記㗎?
公司做Backup Inter net

引用:
原帖由 奇人奇神 於 2021-12-13 08:50 PM 發表

點會用數記㗎?
四個台 我Totally 有成1Tb 數據一個月
SMT只係用嚟Upload 或者外出講Talk工作用!

引用:
原帖由 Ryan2222222222 於 2021-12-13 07:33 PM 發表

三部都有
中興幔
我用緊smt嘅HOME 5G都無甘既問題喎,
個時見佢推廣話7日試用保證,
試用完見佢又快又穩定,去旅行帶出街都方便,
所以依嫁都keep住用了

引用:
原帖由 cisaomee 於 2021-12-15 10:14 PM 發表

我用緊smt嘅HOME 5G都無甘既問題喎,
個時見佢推廣話7日試用保證,
試用完見佢又快又穩定,去旅行帶出街都方便,
所以依嫁都keep住用了
出街用?
你去旅行帶個5G Router 插咗插蘇用?
利害!

引用:

點會用數記㗎?
3HK有限地方
今年申請CMHK又未有咪用住先
我日日投訴先CS答我只係400Mbps上限

主題標籤 #5g
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]