• 瀏覽: 6,170
  • 回覆: 45
  • 追帖: 1
而家用緊CSL21Mb(98蚊,5GB)好多時都收唔到, 想轉中移 OR SMT, 請問大家知唔知邊間21Mb好用?

熱賣及精選
你唔介意既,用33蚊買張SO SIM試下先,行42Mbps

cmhk啦 冇fup,google電話plan
sosim你可以去百佳屈臣氏買張試下
sosim 實際好似 5Mbps

引用:
原帖由 fb9437920 於 2021-11-19 03:33 PM 發表

而家用緊CSL21Mb(98蚊,5GB)好多時都收唔到, 想轉中移 OR SMT, 請問大家知唔知邊間21Mb好用?
既然樓上都話SOSIM, 咪試下SOSIM, 話曬$33已經有50GB
如果你試到快過5Mbps就緊係用SOSIM啦!賺突! 好過用更貴既中移 OR SMT

引用:
原帖由 manlili 於 2021-11-19 05:25 PM 發表

既然樓上都話SOSIM, 咪試下SOSIM, 話曬$33已經有50GB
如果你試到快過5Mbps就緊係用SOSIM啦!賺突! 好過用更貴既中移 OR SMT
但SO SIM如果真係用要轉電話號嗎?

3、cmhk

引用:
原帖由 fb9437920 於 2021-11-19 03:33 PM 發表

可能唔同地方接收唔同, 依加用緊CSL 收得幾好
之前用過中移係公司同MTR就好多時都收唔到, SMT 係屋企就長期得1格

引用:
原帖由 急焦失控的幻象 於 2021-11-19 04:31 PM 發表

我最慢試過10Mbps左右,多數時間係20-30Mbps

引用:
原帖由 fb9437920 於 2021-11-19 05:34 PM 發表

但SO SIM如果真係用要轉電話號嗎?
你買張用完覺得ok,先申請帶號過去so sim,萬一唔岩用呢?!
你知呢度有幾個"用戶"話收唔到啦

自由鳥42MBPS算係咁

引用:

MO SIM有 42M, 無合約又唔駛預繳

引用:
原帖由 or801215 於 2021-11-19 06:33 PM 發表

我最慢試過10Mbps左右,多數時間係20-30Mbps
我平均都有廿幾,最慢都過10Mbps

引用:
原帖由 manlili 於 2021-11-19 05:25 PM 發表

50GB其實我個個月都用唔晒,加上佢有時又送唔同野咁
33蚊其實都幾好用

引用:
原帖由 急焦失控的幻象 於 2021-11-19 04:31 PM 發表

日日用,30以上。

引用:
原帖由 奇人奇神 於 2021-11-20 02:46 PM 發表

日日用,30以上。
D人成日話慢,都唔知有冇用過

主題標籤 #5g #csl
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]