• 瀏覽: 1,716
  • 回覆: 15
  • 追帖: 1
手動安裝了安心出行舊版本1.1.4,過了兩天,app 自動更生到最新有針紙版本。
大家有冇碰到e個問題?唔想佢自動更生,有解決方法嗎?

註:手動安裝 app, Play Store 沒有 disable 更生選項

熱賣及精選
引用:
原帖由 dooropener 於 2021-11-21 02:24 PM 發表

手動安裝了安心出行舊版本1.1.4,過了兩天,app 自動更生到最新有針紙版本。

註:手動安裝 app, Play Store 沒有 disable 更生選項
在play store下載?

你唔用部無網絡嘅副機就係咁,如果你係用apk自己裝嘅,咁你每次用完即刻uninstall,要用時再install,使用時開飛行模式直到離開,咁比較麻煩。
最好就係用部無網絡嘅副機,長開飛行模式。

有好多人用左安心出行而被補?

引用:
原帖由 dooropener 於 2021-11-21 02:24 PM 發表

你自己 play store 設定問題

引用:
原帖由 夏天進擊的隊長 於 2021-11-21 04:12 PM 發表

在play store下載?
不是,用 apk 安裝 1.14 版本

引用:
原帖由 montejo 於 2021-11-21 06:42 PM 發表

你自己 play store 設定問題
用 apk 裝, Play Store grey out 咗 disable Auto update

引用:
原帖由 HKShooter 於 2021-11-21 06:13 PM 發表

你唔用部無網絡嘅副機就係咁,如果你係用apk自己裝嘅,咁你每次用完即刻uninstall,要用時再install,使用時開飛行模式直到離開,咁比較麻煩。
最好就係用部無網絡嘅副機,長開飛行模式。
就喺唔想帶兩部機噤麻煩

引用:
原帖由 dooropener 於 2021-11-21 06:53 PM 發表

不是,用 apk 安裝 1.14 版本
點解要裝APK?

引用:
原帖由 dooropener 於 2021-11-21 14:24 發表

更新主要係下載, 單向的應該OK吧,
況且我估有些人唔識分個app真假,
個app太舊俾人地以為係假app,
攪你幾個鐘仲麻煩....

最重要係 資科辨 講到明個App私隱度高毋須上網,
所以跟本毋須授權App使用手機網絡或WIFI,
我連regqr.gov.hk, www.leavehomesafe.gov.hk也沒授權手機連接,
反正沒需要~

問題係查你行蹤根本唔使用安心出行,用你平日個部手機就得

引用:
原帖由 夏天進擊的隊長 於 2021-11-21 07:17 PM 發表

點解要裝APK?
我的 apk 喺舊版本 v1.1.4 安心出行,e + Play Store 下載版本喺 v2.1.5

引用:
原帖由 lhcdims 於 2021-11-21 07:48 PM 發表

問題係查你行蹤根本唔使用安心出行,用你平日個部手機就得
或許是一種政治表態。

Display咗 play store自動更新就得

引用:
原帖由 鐘覺霧 於 2021-11-22 12:53 AM 發表

或許是一種政治表態。
咁不如去投票,平好多!萬一買左部made in china平機安裝安心咪仲搞笑

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]