• 瀏覽: 2,560
  • 回覆: 7
想請問買OPPO內地型號手機A55用佢程式市場係咪裝唔到HK app(e.g. 八達通)?但安心出行又裝到...

用Google Play裝

引用:
原帖由 donaldlee87 於 2021-12-13 03:15 PM 發表
用Google Play裝
內地版手機要裝google play apk先裝到國際app,但原來佢唔會好似香港版/國際版手機咁提你更新,要自己上app store check每個 app有冇更新版先可人手更新...

引用:
原帖由 alee001 於 2021-12-19 22:05 發表

內地版手機要裝google play apk先裝到國際app,但原來佢唔會好似香港版/國際版手機咁提你更新,要自己上app store check每個 app有冇更新版先可人手更新...
你怕煩就買港行/國際版啦
買大陸版又屌用唔到GOOGLE, 係唔係笑你太天真?

引用:
原帖由 ryan111111 於 2021-12-20 04:44 AM 發表

你怕煩就買港行/國際版啦
買大陸版又屌用唔到GOOGLE, 係唔係笑你太天真?
多個大6 app store多個選擇,有啲好用嘅內地app係google play搵唔到。

引用:
原帖由 alee001 於 2021-12-20 10:18 AM 發表

多個大6 app store多個選擇,有啲好用嘅內地app係google play搵唔到。
點解你唔調返轉, 買部港行有GOOGE PLAY STORE, 跟手先裝APK裝返D大陸APP?

引用:
原帖由 ginobili0622 於 2021-12-20 02:27 PM 發表

點解你唔調返轉, 買部港行有GOOGE PLAY STORE, 跟手先裝APK裝返D大陸APP?
部機人哋送冇得揀。用內地官網store下載app安全過自己亂搵apk。

大陸版的你需要科學上網軟件

主題標籤 #oppo #八達通
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]